Pāris no Latgales nevēlas atcerēties savu kāzu dienu; kas notika?

tautaruna.lv 11.decembris 2018, 17:40
 
F64
Pēc kāzām kāds ēdināšanas uzņēmums no Latgales sazinājies ar jauno pāri, sakot, ka neesot saņēmuši samaksu par pakalpojumu - kāzu galdu gandrīz divu tūkstošu eiro vērtībā. Jaunais pāris par to bijis šokā, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Ēdināšanas uzņēmuma vadītāja Anna stāsta, ka aprīlī saņēmusi zvanu no kāzu organizatores Saivas Dambītes ar piedāvājumu 21. jūlijā uzklāt kāzu galdu Lūznavas muižā. Viss izdevies kā plānots - galds uzklāts, jaunais pāris bijis apmierināts.

“Kāzu ceremonija gāja uz beigām, un bija jātiek skaidrībā, kas par pakalpojumu norēķināsies. Saiva Dambīte apgalvoja, ka jāmaksā jaunajam pārim, taču jaunais pāris par to bijis šokā, jo viņi par ēdināšanu esot jau sen norēķinājušies,” atceras Anna.

Beigu beigās, Saiva sākusi attaisnoties. Teikusi, ka summa esot par lielu, tāpēc nevarot to noņemt no konta. Solīja nākamajā dienā naudu par uzklāto galdu 1585 eiro aizvest uzņēmumam un atdot “uz rokas”.

Tā arī bijusi pēdējā reize, kad saucamā organizatore redzēta. Beigās izrādījies, ka firma, kurā it kā strādājot Saiva, nemaz neeksistē. Pēc kāzām Anna sazinājusies ar jauno pāri un informējusi, ka vēl aizvien nav saņēmusi naudu par ēdināšanu. Līgava Viktorija bijusi šokā. To apstiprina arī jaunais pāris - Viktorija un Linards.

Ar Saivu Dambīti norēķinājušies krietnu laiku pirms kāzām, jo vēlējušies kāzu dienā tikai baudīt svētkus, nevis norēķināties par pakalpojumiem. Sākotnēji kāzu organizēšanas procesā jaunajam pārim Saiva simpatizējusi. Tikai kāzu dienā sapratuši, ka dāmai aiz ādas krāpniecība.

“Viņa [Saiva Dambīte] man teica, ka par ēdināšanu nepieciešama 100% priekšapmaksa, jo Latgalē cilvēki neuzticoties viens otram,” stāsta Viktorija, kura atceras nepatīkamo sajūtu, kad pēc kāzām saņēmusi zvanu par Saivas izdarībām.

Ar to viss nebeidzies - sākusi zvanīt arī kūku cepēja, telpu dekoratore, kuras arī neesot saņēmušas naudu par padarīto darbu. Tad sākušies neskaitāmi zvani un īsziņas ar Saivu, solījumi sekojuši viens pēc otra, taču nauda vēl aizvien nav atdota.


“Visnepatīkamākā ir tā rūgtuma sajūta, kas nosit visas pozitīvās emocijas, kas bija kāzu dienā. Protams, mums rūpēja galvenokārt apprecēties, tas arī notika, bet tā pēcgarša ir tik riebīga, ka negribas atcerēties savu kāzu dienu,” sacīja līgava.


Saiva Dambīte savu vainu neatzīst, par naudas atdošanu runā atturīgi.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

11.decembris 2018

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas