"Lidostas darbinieks vai atkritumu izvedējs?"; ne visiem pa prātam jaunās policijas formas

tautaruna.lv 11.decembris 2018, 7:13
 
F64 Photo Agency
Kā iepriekš vēstīts, piektdien, 7. decembrī, Valsts policija prezentēja jaunos formas tērpus, kas ir acīmredzami citādāki nekā ierastās formas. Sociālajos tīklos iedzīvotāji jau dalījušies ar domām un vērtējumiem, kā izskatās jaunie formas tērpi.

Jaunais dizains ir mūsdienīgs, kvalitatīvs un vizuāli atšķirīgs no līdzšinējā, uzskata Valsts policija. To sagatavojis modes mākslinieks Bruno Birmanis.

F64 Photo Agency

Facebook lietotāja Līga pauž neizpratni par policijas darbinieku jaunajiem tērpiem: "Šodien policija demonstrēja jaunās formas. Iespējams, man galīgi tūtē ar dizaina izjūtu, bet kamon - vai tiešām neko labāku nevarēja izspiest - nu neiegrimt klišejās un atkārtoties?

Vai tikai man šķiet, ka formas ir kaut kas nesaprotams, starp - manā priekšā stāv lidostas darbinieks vai miskastes izvedējs.

Un tā atstarojošā bulta jeb līnijas uz leju... Es ceru, ka šis dizains būs ļoti īsu brīdi, jo man šķiet - garām. Un neticu, ka mums nav spējīgāku, radošāku cilvēku, kas var radīt feinas formas valsts policijai."

Ekrānuzņēmums/Facebook

Arī pēc dizaina pamatojuma iepazīšanas Līgu nepārliecināja jauno tērpu mūsdienīgums: "Vai tiešām ir tikai pižiki, parasta cepurīte un laiviņas? Citu cepuru veidu nav? Un tie pižiki? Godinot okupācijas gadus? Ikdienai vajag siltas, ērtas cepures! Bet pārējais - tas dzeltenzaļais ar zilo - nevar teikt, ka slikti, bet izmantojot to pašu krāsu, kas atstarojošām vestēm + ielikt līnijas, kas norāda uz "pakaļgalu" , kaut policista uzrunātajam uzmanība būtu jāpievērš sejai, krūtīm, kur ir policijas zīmotne piederības un uzvārds. Var jau būt ka es te negatīvi pukšķinu un tas skaitās labs dizains - viena svītra ar bultu uz leju, ko sasauc ar latvju zīmēm."

Citi ieraksta komentētāji nav tik skeptiski un jaunās formas patīk, jo tagad likuma aizstāvji kļuvuši labāk redzami. Tāpat cilvēki norāda, ka gan jau "acis apradīs" un jaunās formas diskusijas vairs neizsauks.

Ziņu aģentūra LETA iepriekš vēstīja, ka jaunā dizaina formastērpus pirmās Valsts policijas amatpersonas varētu saņemt nākamā gada otrajā pusē, savukārt par ugunsdzēsēju un robežsargu apgādi ar jauna parauga formām vēl tiks lemts. Viena jaunā formastērpa komplekta izgatavošana izmaksātu aptuveni 1500 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:21

Jaunākās diskusijas