Jelgavas skolā ar bērniem notiek kas briesmīgs

tautaruna.lv 10.decembris 2018, 14:04
 
F64
Jelgavas 1. internātpamatskolā pedagogu attieksme pret bērniem ir briesmīga - bļaušana, nemitīgi aizkaitināts balss tonis un nelaišana uz labierīcībām mācību stundas laikā. Bērnu vecāki ceļ trauksmi, vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

Par atsevišķiem Jelgavas 1. internātpamatskolas pedagogiem vecāki sūdzējušies jau pirms vairākiem gadiem.

Viena no bērnu mammām stāsta, ka pēc iebildumu celšanas pret konkrētiem pedagogiem, saskārusies ar problēmām. Piemēram, ģimeni negaidīti apciemojusi bāriņtiesa. Otra mamma, kuras bērns patlaban mācās 1. klasē, sapratusi, ka kaut kas nav kārtībā, kad skolotāja izmēdījusi kādu no bērniem.

"Mans bērns 1.klasē ļoti slikti runāja. Viņam ir valodas traucējumi un kustību traucējumi. Viņš man vienu vakaru mājās, sēdot koridorā, palūdza - mammu, pasaki, lai man nesit," teica Sarmīte.

Ar nolūku noskaidrot, kas notiek mācību stundu laikā, vecāki veica audio ierakstu. Ierakstā dzirdams, ka pedagoģe ar bērniem komunicē paaugstinātā balss tonī, izsaka skarbas pavēles. Sākumā vecāki piekrīt ieraksta fragmentu publiskai atskaņošanai, vēlāk pārdomā. Pēc sapulces skolā, kurā paziņots par ieraksta esamību, mammai esot draudēts ar vēršanos policijā par nesaskaņoto mācību darba ierakstīšanu.

Vēl ierakstā dzirdams, kā 1. klases skolēni netiek laisti stundas laikā uz tualeti. Vecāku ieskatā audzinātāja pārkāpj visas robežas brīdī, kad, kā noprotams, pēc ieraksta, kāds skolēns iesit citam klasesbiedram. Tā vietā, lai pamācītu, ka tā darīt nedrīkst, skolotāja saka šādi: "Es likšu, lai visi bērni tev netīšām iesit. Netīšām! Kā netīšām var pieiet no turienes un netīšām iesist? Tev mājās mammu arī kāds sit? Netīšām. Ko?"

"Mēs šo informāciju uzrakstījām iesniegumā un arī pievienojām samontēto audio ierakstu un iesniedzām Valsts policijā izvērtēšanā. Dotajā brīdī gaidām atbildi. Atkarībā no tā, kāds būs policijas lēmums, tad arī mēs pieņemsim nākamās darbības," teica Jelgavas 1. internātpamatskolas-attīstības centra direktore Gunda Balode.

Skolas direktore arī stāsta, ka tagad pedagoģes stundas regulāri novēro, bērnu vecākiem piedāvāts audzēkņus pārcelt uz citu klasi. Vairākas sūdzības par iespējamu vardarbību šajā skolā saņēmuši arī atbildīgie dienesti, tostarp Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:37

Jaunākās diskusijas