Latviešu ģimene atklāj, kādēļ vēlreiz atgriezusies uz dzīvi Īrijā

tautaruna.lv 8.decembris 2018, 13:00
 
Ekrānuzņēmums no video
Šneideru ģimene jau atkal vairākus mēnešus atkal dzīvo Īrijā. Pēc trim gadiem Latvijā, uz kuru pārcēlās pēc 10 gadu dzīves Īrijā, ģimene uzskata, ka Īrija ir īstā vieta, kur strādāt, izskolot bērnu un novecot.

"Re:TV" pārraidītajā "5. novada" sižetā Alda atzīst, ka pirms trim gadiem vēlējusies vien būt Latvijā un elpot tās gaisu, taču drīz sapratusi, ka nespēja ģimeni uzturēt, lai gan darbs bijis uzreiz un palīdzību nemeklēja.

Viens no iemesliem, kādēļ ģimene nolēma Latviju atkal pamest, bija tas, ka jaunākajam dēlam nebija pieejama vieta bērnudārzā, taču tas esot tikai viens no iemesliem.

Ģimenes galva Artūrs uzsver, ka Īrijā viņš jūtas drošs par savu nākotni: "Šajā valstī nebūs tā, ka tu nostrādāsi visu mūžu un saņemsi kaut kādu 200 eiro pensiju, un pat nevarēsi vecumdienās zāles atļauties, kas ir ļoti svarīgs faktors."

Vairāk sižetā:

Iepriekš ziņots, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātajā Latvijas valstspiederīgo reemigrācijas atbalsta pilotprojektā līdz šī gada jūlija beigām Latvijā atgriezušās 64 ģimenes.

Statistikas dati liecina, ka no Latvijas katru gadu izbrauc vairāki tūkstoši valstspiederīgo.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas