Reemigrants taujā: Kā jūs varat izdzīvot te, Latvijā?

tautaruna.lv 7.decembris 2018, 18:00
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
No Latvijas pēdējos gados prom devušies ļoti daudz iedzīvotāju, valstiski ir daudz runāts par to, kā aizbraucējus atgriezt. Piemēram, šogad VARAM īstenojusi pilotprojektu pašvaldībās reemigrācijas veicināšanai "Reģionālās reemigrācijas koordinators".

Četru mēnešu laikā kopš koordinatoru tīkla izveides 587 ģimenes ir sazinājušās ar kādu no pieciem koordinatoriem ar pieprasījumu pēc informācijas. Kopējais cilvēku skaits šajā ģimenēs ir 1436 cilvēki un 601 personai ir sagatavots personalizēts informācijas piedāvājums. Savukārt līdz jūlija beigām reemigrācijas pilotprojekta gaitā Latvijā atgriezušās 64 ģimenes.

Tāpat tiek īstenota darba devēju iniciatīva "Latvija strādā", lai aizbraucējiem skaidrotu, ka Latvijā ir darbs un viņi tiek gaidīti atpakaļ.

Taču darbs, alga nav vienīgie jautājumi, uz kuriem atbildes grib sadzirdēt aizbraucēji: mājvieta, vieta bērniem skolai pirmsskolā un ne tikai.

Vēl kādu jautājumu sociālajā tīklā facebook uzdevis kāds reemigrants Dinars J. Viņš raksta: "Sveiki, esmu atgriezies Latvijā, Bet īsti nesaprotu, kā jūs varat izdzīvot te? Jo pirmajā vakara nopērkot ēst (ne visu ko vajag) un ielejot degvielu, aizgāja 80 eiro par nepilnu bāku. Tas ir tik pat, cik Islandē. Bet tur man alga bija ap 2,5k. Varbūt ir kāda grāmata, kura māca, kā izdzīvot latvijā?"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:43

Jaunākās diskusijas