Šausmas Jūrmalā: Vīrietis izdara pašnāvību skolā, bērniem jānoskatās uz līķi

tautaruna.lv 7.decembris 2018, 14:22
 
F64
Pirms teju nedēļas Jūrmalā, Jaundubultu vidusskolas stadionā, kāds vīrietis izdara pašnāvību pakaroties. Taču briesmīgākais ir tas, ka bērniem bija jānoskatās uz līķi, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Kā pirmais no skolas darbiniekiem notiekošo stadionā pamana sporta skolotājs, kurš arī sestdienās skolā bērniem pasniedz sporta nodarbības. Viņš uz darbu dodas pulksten 9.00 un redz, ka stadionā notiek rosība. Tur atrodas policisti, kuri staigā ap vingrošanai paredzētas uzpariktes, kurā pakāries vīrietis. Lai arī netālu atrodas skola, notikuma vietai blakus iela, nav bijis nekāda aizsega, kurš garāmgājējus pasargātu no nepatīkamā skata.

”Līķis virvē karājās teju divas stundas. Ja mazākie bērni, kuri uz nodarbībām ieradās pirmie, neko neteica, tad lielākie, kuri nāca pēc tam, jautāja, vai esmu notikušo redzējis. Atbildēju, ka jā, bērni bija šokā!” saka skolotājs.


Skolotājam pēc redzētā rodas jautājums, vai tiešām policijai nav nekādu palīglīdzekļu, lai nepatīkamo skatu noslēptu? Par laimi, tas ir bijis sestdienas rīts, ja būtu darba diena, bērnu un vecāku plūsma gar stadionu uz skolu būtu daudz lielāka.

Tiekoties ar Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa priekšnieku Jāni Celmiņu un runājot par konkrēto gadījumu, dzirdam, ka likumsargi no savas puses ir izdarījuši visu, ko paredz likums. Konstatējuši faktu, norobežojuši teritoriju. Ierindas policistiem ir aizliegts šādos gadījumos aiztikt nelaiķi. To darīt drīkst tikai eksperti.

”Vismaz Jūrmalas iecirknī nav nekādu aizslietņu, kurus šādā situācijā varētu izmantot. Es uzskatu, ka policisti visu izdarīja pareizi. Vai vajadzēja norobežot lielāku teritoriju, slēgt blakus esošo ielu? Es uzskatu, ka ne.”

Noteikumu, kuri regulētu to, vai attiecīgās situācijās likumsargiem ir vai nav jānosedz notikuma vietā tā, lai neviens neko no malas neredz, nav. Katrā situācijā policija rīkojoties pēc apstākļiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas