SOCTĪKLOS: Gobzems par savu autoritāti politikā nosauc padomju spiegu

tautaruna.lv 6.decembris 2018, 13:32
 
Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency
Mikroblogošanas vietnē Twiiter uzvirmojušas diskusijas par pašreizējā premjera kandidāta Alda Gobzema (KPV LV) atbildi uz žurnālistu jautājumu, kas ir viņa paraugs politikā.

Žurnāliste Nellija Ločmele raksta, ka Gobzemam lūgts nosaukt Rietumu vai Austrumu mūsdienu politiķi, kuru uzskata par labu paraugu. "Gobzems nevienu nenosauca, bet atklāja, ka viņa autoritāte Latvijas vēsturē ir Voldemārs Ozols. Hm, interesanta izvēle - padomju GRU spiegs," raksta žurnāliste.

Voldemārs Ozols (1884. - 1949) bija latviešu virsnieks un militārais teorētiķis. Dienēja Krievijas impērijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Spānijas armijās un PSRS izlūkdienestā okupētās Francijas teritorijā. 2. Latviešu strēlnieku brigādes štāba priekšnieks, piedalījās Ziemassvētku, Juglas, vēlāk arī Cēsu un Bermontiādes kauju operāciju plānošanā.

Citi "čivinātāji" norāda, ka Gobzema atbildē nesaskata neko nosodāmu vai pārsteidzošu.

Vēl kāds domā, ka šāda atbilde sniegta speciāli.

Kā zināms, pašlaik joprojām notiek valdības veidošanas sarunas. Valsts prezidents Raimonds Vējonis Gobzemam devis laiku līdz 10. decembrim, lai vienotos par jaunās valdības sastāvu. Premjera kandidāta nosauktais ministru sadalījums gan nav pa prātam visiem - Jaunā konservatīvā partija nevēlas, lai valdībā strādātu Zaļo un zemnieku savienība, kurai pašlaik tiek piedāvāti divi ministru krēsli.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:40

Jaunākās diskusijas