Mediķis: Patreiz NMPD strādā neatliekamās palīdzības fanātiķi

tautaruna.lv 16.novembris 2018, 18:44
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
9. novembrī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) tika pieņemts lēmums izsludināt ārkārtas medicīnisko situāciju dienesta Rīgas reģionālajā centrā.

Tas saistīts ar to, ka mediķi lielos apmēros pamet darbu NMPD.

Kā žurnālistiem sacīja dienesta direktore Liene Cipule, patlaban dienestā notiek "masveida mediķu aizplūšana", kas saistīta ar mediķu neapmierinātību ar lielo slodzi un nesamērīgi mazo atalgojumu, kā arī par neskaidrību, kas ar mediķu atalgojumu notiks nākamgad.

Savu viedokli par darbu NMPD faceboook nolēmis paust arī mediķis Andis F, aiconot sabiedrību atbalstīt dienestā strādājošos.

Viņš raksta: "Šeit ir mans darbs. Darbs, kuru mīlu, darbs, uz kuru dodos ar prieku. Darbs, pēc kura bieži sirdī ir gandarījuma sajūta. Darbs, kura laikā izsaukumā esmu piekauts, darbs, kurā nācies izvairīties no naža dūriena, darbs, kurā strādājam ārā spēcīgās lietusgāzēs, nakts melnumā spīdinot lukturīti.

Es neskatoties uz grūtībām noteikti būšu starp tiem, kas turēsies līdz pēdējam.

Sociālajos tīklos daudzi kolēģi vēršas ar aicinājumiem pie valdības, pie sabiedrības ar lūgumu pēc sapratnes. Bet tā vietā atbalstu jūtam maz, vai nejūtam vispār. Mums tiek atgādināts par Hipokrāta zvērestu, kaut lielākā daļa nemaz nezin ne tā izcelsmi, ne tekstu. Un atļaušos atgādināt, ka Hipokrāts ir teicis vēl ļoti daudz ko.


Patreiz NMPD strādā neatliekamās palīdzības fanātiķi, kuriem tas ir kas vairāk par naudas pelnīšanas avotu. Bet... arī mūsu bērni grib ēst, arī mūsu bērni grib braukt ekskursijās, un ziniet, arī mediķiem ir tāds netikums - ēst un nomaksāt rēķinus.


Aicinu sabiedrību atbalstīt mediķus, lai tie, kas lemj par mūsu labklājību, sēžot siltos kabinetos, aizdomātos ne tikai par savu labsajūtu," raksta Andis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas