Atklājas baiss fakts par populāro medikamentu ibuprofēnu

tautaruna.lv 19.novembris 2018, 13:14
 
F64
Izrādās, ka ibuprofēns, kas ir pretsāpju medikamentu aktīvā sastāvdaļa, var ietekmēt auglību, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
"Šo pretsāpju zāļu lietošana var būt par iemeslu nespējai ieņemt mazuli,” informācija, kuru iespējams izlasīt anotācijā par ibuprofēnu.

"Šo pretsāpju zāļu lietošana var būt par iemeslu nespējai ieņemt mazuli,” informācija, kuru iespējams izlasīt anotācijā par ibuprofēnu.

Informācija par iespējamo risku kļūt neauglīgam parādījusies vietnē “Facebook”. Ar to dalījušies gandrīz pusotrs tūkstotis cilvēku. Vairums komentāru sadaļā izsaka sašutumu par lasīto, daži piemin, ka pēc uzzinātās informācijas populāro pretsāpju medikamentu metīs atkritumos.

Ģimenes ārste Ilze Aizsilniece aicina cilvēkus pret bezrecepšu medikamentiem izturēties ar atbildību - ja regulāri sāpot galva, jāmeklē sāpju iemesls, nevis jādzer zāles, jo tām patiesi ir dažnedažādas blakusparādības, tostarp neauglība.

“Šī blakusparādība ir nesen, par to ziņots nesen,” apstiprina Ilze Aizsilniece. Jāsaprot, ka informācija par jebkuru blakni publiskajā telpā neparādās tāpat vien. Cilvēki par blakusparādībām ziņo vienotā datubāzē, tās beigās apkopo un par tām ziņo tālāk sabiedrībai.

Zāļu valsts aģentūras pārstāve Daiga Ošiņa apstiprina, ka ibuprofēna saturošas zāles var samazināt sievietes auglību. Respektīvi, to lietošanas laikā var būt apgrūtināta grūtniecības iestāšanās, taču tas nebūt nenozīmējot, ka ibuprofēna lietošana radot neatgriezenisku neauglību.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:16

Jaunākās diskusijas