Soctīklos publicē emocionālu vēstuli ar aicinājumu neslēgt skolu

tautaruna.lv 9.novembris 2018, 20:55
 
F64
Ik gadu Latvijā tiek slēgtas vairākas mācību iestādes, gadu gaitā slēgto skolu skaits jau pārsniedzis 200. un skolu reformai punkts nebūt vēl nav pielikts.

Būt vai nebūt - šāds jautājums tagad skar arī Dzimtmisas pamatskolu. Iveta S. facebook publicējusi emocionālas pārdomas par konkrēto mācību iestādi, cerot, ka domes depuputāti tomēr pieņems saprātīgu lēmumu.

"Dzimtmisas pamatskola. Mana pirmā darba vieta. Vienīgā darba vieta. Nu jau 30 gadus. Šobrīd to apvij neskaitāmi jautājumi no sērijas būt/nebūt. Kāpēc gan tā? It kā mums trūktu, ko mācīt. It kā mēs sliktāki būtu, it kā nebūtu zināmi 2017.gada ekspertu ieteikumi par skolu tīkla situāciju Iecavas novadā, it kā arī Iecavas novada lauku teritorijā nebūtu cilvēku, kuru intereses deputātiem aizstāvamas... Simtiem 'it kā' un jautājumu gūzma: Vai vienas izglītības iestādes skolēni domes deputātiem drīkst būt mīļāki par citiem?
Vai skolas likteni drīkst izlemt cilvēki, kuri no skolas, skolēniem un skolotājiem atrodas kilometriem tālu?
Kuriem pašiem nav bērnu? Vai vietā nav Zīgerista ironiskā frāze, ka "politiķi ir kā baloži - pirms vēlēšanām ēd no rokas, bet pēc vēlēšanām ... taisa uz galvas". Bet būs jau vēl citas vēlēšanas arī. Mēs uzvārdus atcerēsimies. Vai bezmiega naktīs viņu mieru neizbradā sirdsapziņas jautājums: Kā lai skatās acīs tiem skolēniem, kuri izvēlējušies Dzimtmisu un skolotājus, kuri sejā pazīst katru savu skolēnu?Jā, tieši mūs, mani un manus profesionālos kolēģus, - jo izvēloties mazāku skolu, vecāki izvēlas konkrētus skolotājus, konkrētu vidi un tās sniegtās priekšrocības. Kā lai rīt viņiem acīs skatās? Ko lai atbild? Piedodiet! Es neesmu Jūs nodevusi.

Vēl ceru uz deputātu godaprātu, uz saprātu, kuru nedancina naudas pātaga. Mēs lepojāmies ar Jums, deputāti, jo Jūs, neņemot vērā grūtības, pratāt mūs savā azotē pasaudzēt, pietaupīt, atbalstīt! Un mēs astoņus gadus rīkojām Koku dienas Dzimtmisā, kas skanēja Latvijai pāri, lai godinātu savu novadu, lai to slavinātu, popularizētu. Mēs vēlamies ar Jums lepoties arī turpmāk. Ļaujiet mums to darīt. Tik vien vēl Jums lūdzu!" raksta Iveta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:55

Jaunākās diskusijas