Cilvēki turpina "šūmēties" par simtgades salūta izmaksām

tautaruna.lv 9.novembris 2018, 19:06
 
Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency
Pavisam drīz svinēsim Latvijas simtgadi jeb sagaidīsim šo svētku kulmināciju. Viennozīmīgi, jubileja liela un nozīmīga, svētki, kuri ir jāsvin. Taču cilvēkiem svētku prieku pabojā astronomiskās svētku izmaksas, piemēram, salūtam tērēsim 235 000 eiro.

Ir cilvēki, kas šos salūtu aicina boikotēt, citi - naudu novirzīt citiem mērķiem. Par šo tēmu izteikušās arī Latvijā pazīstamas personības, piemēram, Agnese Rakovska, kas iesaka salūtam atvēlēto summu krietni samazināt, savu viedokli publiski paudusi arī Olga Rajecka.

Latvijas simtgade ir tautas svētki un man žēl, ka dāvana Latvijai izkūpēs gaisā

Savs viedoklis, protams, arī ir, tā teikt, cilvēkiem no tautas.

Piemēram, Laura J. facebook raksta: "Tikko lasīju sievietes postu, kurā viņa aicina boikotēt 18.11 uguņošanu un vienlaicīgi lasot vārīju olas. Izlasīju un jau gribēju spiest share, bet palasīju arī komentārus. Rezultātā manas iekšas vārījās trakāk nekā tās nabaga olas.


Cilvēks - mega komentētājs atļāvās pateikt, ka šī nauda nevienam nav jāziedo un nav jāizlieto veselības līmeņa celšanai, jo viņam pie pakaļas par cilvēkiem un viņš grib baudīt dzīvi. Un viņš nebija vienīgais.


Latvijas simtgade ir tautas svētki un man žēl, ka dāvana Latvijai izkūpēs gaisā, kas tiks nofilmēts un pēc tam saglabāts 4k video formātā youtube. Ja pēc tā alkst daļa tautas, lai pieslēdz lētāko interneta pieslēgumu un paskatās jaunā gada uguņošanu Ņujorkā. Šie ir tautas svētki, jo valsts sākas no tautas, un daudziem ir nepieciešama palīdzība.


Lielākā dāvana būtu visu šo uguņošanas naudu novirzīt tautai. Man personīgi, manai ģimenei un draugiem neko nevajag, bet ir tik daudz facebook stāstu, kur cilvēki lūdz palīdzību un atsaucība ir liela, jo mēs esam labi un palīdzam, taču visiem nepietiek.


Par to naudu var sagādāt jaunu medicīnisko aparatūru slimnīcām.
Galu galā sagādāt bērnu nama bērniem dāvanas Ziemassvētkos, jo valsts tam līdzekļus nepiešķir.
Sagādāt vajadzīgo dzīvnieku patversmēm.
Būs tādi, kas man nepiekritīs, taču personīgi man nevajag glamūrīgu svētku uguņošanu par ceturtdaļmilijonu. Es zinu, ka es neko nemainīšu, taču esmu dusmīga un ļoti vīlusies. ES UGUŅOŠANU IGNORĒŠU.
Svētki ir sirdī nevis gaisā.Komentārus nevajag. Tas bija kliedziens nevis diskusija!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas