"Mēs pārspīlējam!" Iedzīvotāju kaitina Latvijas simtgades svinības

tautaruna.lv 3.novembris 2018, 14:55
 
F64
Kāds Latvijas iedzīvotājs sūdzas, ka apkārt ir pārāk daudz atgādinājumu, ka drīzumā Latvija svinēs 100 gadu jubileju.
Ja kas, man nav problēmu ar Latviju, tikai ar to, ka mēs nedaudz pārspīlējam ar tās simtgadi.

Portālā "sudzibas.lv" viņš apraksta konkrētu gadījumu, kad iepircies vienā no lielveikaliem un prece bijusi "iezīmēta" ar Latvijas simtgades uzlīmi.

"Personiski man nav problēmu ar to, ka tuvojas Latvijas simtgade, bet man ir problēma ar to, ka visur ir saliktas tās "Latvijai 100" uzlīmītes. Piemēram, es mierīgi eju uz Maximu nopirkt gurķīšus, bet ieraugu, ka tie gurķi ir aplīmēti ar "Latvijai 100". Nu tad redz, kur ir tā problēma, visi aizmirsīs par to, ka šī valsts ir 100 gadus veca pēc 18. novembra. Ja kas, man nav problēmu ar Latviju, tikai ar to, ka mēs nedaudz pārspīlējam ar tās simtgadi," pārdomās dalās iedzīvotājs.

Tikmēr komentētāji ir sadalījušies divās frontēs. Daļa piekrīt, ka simtgades pasākumi ir pārspīlēti, daļa savukārt vispār nesaprot, par ko vīrietis sūdzas.

"Cik dīvaini, Latvijai 100, kaitina, taču visādi makvīni, aironmeni, spaidermeni, neskaitāmās loterijas, ar ko aplīmēti iepakojumi, nekaitina? Varbūt ir vērts aizdomāties, vai vispār no Tevis ir kāds labums sabiedrībai? Parazītu Latvijā jau tā ir pārāk daudz," teikts kādā komentārā.

"Latvija 100" jeb "Latvijas valsts simtgade" ir dažādu nozīmīgu sabiedrisku pasākumu kopums — koncerti, filmas, festivāli, infrastruktūras attīstības projekti. Pasākumi tiek rīkoti, lai atzīmētu 100 gadadienu kopš Latvijas Republikas proklamēšanas. Pasākumi sākās 2017. gada 4. maijā, un ir paredzēts, ka tie turpināsies līdz 2019. gadam.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:21

Jaunākās diskusijas