Pētījums: Latvijā pudele alus kļūs 6-7 reizes dārgāka

tautaruna.lv 16.oktobris 2018, 11:33
 
F64
Jaunā pētījumā atklāts, ka globālās klimata pārmaiņas apdraud miežus, kas ir galvenā sastāvdaļa pasaulē populārākajam alkoholiskajam dzērienam.
Eiropā pudele alus maksātu ievērojami vairāk - ja Īrijā cena dubultotos, tad Latvijā pudelīte alus maksās pat sešas vai septiņas reizes dārgāk!

Kā informē New York Times, pētījumā, kuru veikuši pētnieki no Ķīnas, ASV un Lielbritānijas, apskatīta globālās sasilšanas ietekme uz pasauli nākamajos 80 gados un atklājies, ka starp gaidāmajām nebūšanām ir arī alus trūkums.

Tam pie vainas būšot karstums un sausums, kas gadsimta izskaņā var nopietni mazināt miežu ražas, kas nozīmē krietnu alus pieejamības samazināšanos.

ASV un Ķīnas alus tirgus saruktu par 20%, bet Eiropā pudele alus maksātu ievērojami vairāk - ja Īrijā cena dubultotos, tad Latvijā pudelīte alus maksās pat sešas vai septiņas reizes dārgāk. Jā, tas reāli nozīmē, ka veikalā alus plaukts bieži būs tukšs!

Paši pētnieki neslēpj, ka viņiem pašiem šķiet nedaudz triviāli satraukties par alkoholisku dzērienu, kad pasauli arī plosīs dažādas dabas katastrofas, tomēr viņi ar to vēlas uzsvērt, ka klimata izmaiņas mūsu dzīvi ietekmēs pat dažādos sīkumos.

Lai ar to nebūtu gana, alus iztrūkumam varētu pievienoties arī šokolāde un kafija.

Jāatzīmē, ka alus ražošanā izmanto 17% no pasaules miežu ražas. Viss pārējais tiek lietots lopbarības izgatavošanā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:13

Jaunākās diskusijas