Vēlme naktī doties uz tualeti varētu liecināt par nāvējošām slimībām

tautaruna.lv 18.augusts 2018, 11:50
 
Pexels
Mošanās naktī, lai dotos uz tualeti, ir ne vien kaitinoša, bet varētu liecināt arī par kādu nāvējošu slimību, raksta “The Sun”.

Viens no trijiem pieaugušajiem pāri 30 atzīst, ka naktī jāpamostas, lai dotos uz tualeti, bet vecuma grupā pāri 65 šis skaits pieaug līdz pat divām trešdaļām.

Šo kaiti sauc par noktūriju (nocturia), un cilvēki, kas no tās cieš, naktī uz tualeti dodas pat vairākas reizes.

Jāraizējas ne tikai par nepatīko vēlmi naktī atbildēt dabas saucienam, bet arī to, ka pārtraukts miegs var veicināt diabētu, pavājināt imūnsistēmu, veicināt sirds slimības un pat dažus vēža paveidus. Tāpat tas var liecināt arī par tādām veselības problēmām kā trauksme, depresija un psihoze.

Uroloģijas profesors Filips van Kerrebreks mudina cilvēkus meklēt noktūrijas pazīmes pašu veselības dēļ.

“Cilvēki domā, ka celšanās naktī, lai dotos uz tualeti, ir daļa no novecošanas, bet tā tam nevajadzētu būt. Slikts miegs var nopietni iespaidot tavu veselību, tāpēc cilvēkiem, kuri mostas vairākas reizes naktī, vajadzētu apmeklēt ārstu,” mudina profesors. “Laba ziņa ir tāda, ka noktūrija ir ārstējama.”

Slikts miegs var ietekmēt arī attiecības un darba produktivitāti, kā arī karjeru.

Došanās uz tualeti nakts vidū var liecināt arī par citām vainām, piemēram, urīna pārprodukciju, kas var būt nopietnāku slimību simptoms, iespējams, pat diabēta vai nierakmeņu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:49

Jaunākās diskusijas