Interfrontietis Alksnis: Ja nebūtu krievu, tad šodien latviešu nācija neeksistētu

tautaruna.lv 13.augusts 2018, 11:33
 
Ekrānšāviņš
Latviešu izcelsmes Krievijas politiķis Viktors Alksnis paudis pārliecību, ka Latvijas teritorija atgriezīsies lielās kaimiņvalsts sastāvā.
''Es esmu latvietis. Un es zinu, ka ja nebūtu krievu, tad šodien latviešu nācija neeksistētu.''

Alksnis savas pārdomas publicējis sociālajā tīklā Facebook, paužot, ka ir ''krieviski imperiālistiski domājošs cilvēks'' un Krievija ir ''unikāla impērija'', jo, atšķirībā no Lielbritānijas, par savām ''kolonijām'' rūpējusies. ''Grūti iedomāties situāciju, kad Lielbritānija ieguldītu Indijas attīstībā vairāk līdzekļu, nekā paņēma no tās. Bet Krievija taču līdzīgā situācija simtiem gadu garumā nodarbojās ar tieši to,'' prāto kādreizējais interfrontietis.

''Es esmu latvietis,'' pauž Latvijas neatkarības pretinieks. ''Un es zinu, ka ja nebūtu krievu, tad šodien latviešu nācija neeksistētu.''

Savas domas viņš pamato ar dažādiem, kā viņš apgalvo, vēsturiskiem notikumiem, kuros krievi rūpējušies par latviešiem. ''Un tieši krievi 19.gadsimta vidū radīja latviešu nāciju, kuras daudzi pārstāvji šodien cenšas no Latvijas patriekt krievus vai arī vismaz aizliegt viņiem runāt vai iegūt izglītību krievu valodā,'' raksta Alksnis.

''Un es saprotu, ka agri vai vēlu, manai tautai nāksies atbildēt krievu tautas priekšā. Un es lūdzu Dievu, lai krievi izrāda savu ''krieviskumu'', piedodot neprāšiem,'' pauž bijušais PSRS gaisa karaspēka pulkvedis. ''Baltija jebkurā gadījumā atgriezīsies Krievijā. Ģeopolitika ir nežēlīga lieta, sentimentus nezinoša. Jo Krievijai taču neaizsalstošā pieeja Baltijas jūrai ir izdzīvošanas nepieciešamība. Un ja kāds domā, ka Krievija gadsimtiem cīnījās par to, tikai lai nomazgātu zābakus Baltijas jūras ūdeņos, tad viņš ir naivs cilvēks.''

Kā zināms, Viktors Alksnis ir bijušais Latvijas augstākās padomes un Krievijas domes deputāts, kurš savulaik iestājās pret Latvijas neatkarību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas