Britu žurnālistu vilcienā Krievijā, par spīti viņa iebildumiem, brangi pabarojuši

tautaruna.lv 25.jūnijs 2018, 16:03
 
Reuters / Scanpix
''New York Times'' futbola apskatnieks Rorijs Smits, kurš Krievijā atrodas PK futbolā dēļ, uz diennakti ilgo vilciena braucienu Jekaterinburga-Samāra devās bez līdzi paņemtiem ēdieniem.
Māti satraucis fakts, ka žurnālists ceļam nav sagatavojis prāvu mielastu, tādēļ ik pa laikam Smitam piedāvājusi ko apēst...

Smits par savu braucienu pastāstījis apmēram desmit tvītos sociālajā tīklā Twitter. Sākums žurnālistam licies daudzsološs, paužot entuziasmu par to, kas būs redzams 24 stundu laikā.

Pēc divām stundām ceļā, Smits saskārās ar nebūšanām no kupejas biedru puses, kuras pusdienās ēdušas vārītas olas un marinētus gurķus: ''Tā smaka... neiet prom.''

Minētie piespiedu ceļa biedri bijuši sliktā omā esoša māte un viņas meita, Veronika, kura esot jauks bērns. Abas bijušas ceļā uz Anapas kūrortu. Abas angliski gan runāt neprata.

Par spīti sliktajai omai, māti satraucis fakts, ka žurnālists ceļam nav sagatavojis prāvu mielastu - vien ūdeni un vafeles - tādēļ ik pa laikam Smitam piedāvājusi ko apēst. Žurnālists neesot bijis izsalcis un pusdienu vagona apmeklējums nav bijis nepieciešams, kā arī Samāra bijusi vien dažu stundu brauciena attālumā.

Atlaidies nosnausties, Smits sajutis pieskārienu - māte bija sagatavojusi viņam bļodu, kurā bija gurķi, tomāti, desa un maize. Un sieviete uzstāja, ka vīrietim kārtīgi jāpaēd.

Pēc tam, sieviete likusi viņam apēst arī bulciņu, piebilstot, ka tā turpinot viņš neizdzīvos. Smits gan norāda, ka ir pretējs ''kauliem un ādai'', tādēļ pamats satraukumam tomēr neesot.

Pēc maltītes, sieviete nolēmusi, ka viņam jāapēd papildporciju, no kā Smits tomēr atteicies. Neapmierinātā sieviete tad, par spīti vīrieša aicinājumiem to nedarīt, pati viņa somā ielikusi vēl vairākas bulciņas...

Smits atzīmē, ka šī pieredze nez vai atgadītos viņa dzimtajā Lielbritānijā, tādēļ uzslavējis dāsno sievieti: ''Labi paveikts, dāmīt. Ēd tik daudz olas, cik vien vēlies.''

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:08

Jaunākās diskusijas