17 gadīgas rīdzinieces rada unikālu pārtikas produktu

Portāls nra.lv, Viktorija Gabrjuna 8.maijs 2018, 14:34
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / F64
"Kā gan apēst bieti, kāli, kartupeli vai kāpostu stilīgi un ērti? Tā, lai tas nesarežģī dienu, bet gan tikai padara to košāku, sniegdams īstās dabas vērtības un neatkārtojamu garšu?” šo jautājumu uzdeva sev trīs 11. klases skolnieces no Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas.

Pēc vairākiem eksperimentiem un mēģinājumiem viņas atrada atbildi uz šo problēmu un radīja produktu, kas ir mainījusi dārzeņu patērēšanas veidu. Tagad šīs skolnieces ir dibinājušas skolēnu mācību uzņēmumu “Fleurs et Chips”.

Kas tad ir šis īpašais produkts?

Tie ir augļu un dārzeņu čipsi, kurus meitenes gatavo, neizmantojot nekādas ķimikālijas un eļļu.

“Līdzīgi produkti jau tiek piedāvāti lielākajos pārtikas veikalos, taču bez izņēmuma visi piedāvātie augļu un dārzeņu čipsi ir pagatavoti, izmantojot eļļu, konservantus un e-vielas. Taču mēs esam atklājušas veidu, kā , kaltējot plāno augļu un dārzeņu šķēlīti, padarīt kraukšķīgu un garšīgu bez šīm mākslīgajām vielām, tāpēc varam droši apgalvot, ka mūsu produkts ir 100% dabīgs dārzenis.”

70 % Latvijas iedzīvotāju ēd mazāk augļus un dārzeņus, nekā nepieciešams. Tas bojā gan mūsu fizisko, gan garīgo veselību, tāpēc esam mazāk uzņēmīgi pret slimībām un saskaramies ar biežām garastāvokļa maiņām. Taču ikdienā ne vienmēr pietiek laiks maltītē izmantot dārzeņus, tāpēc nereti roka stiepjas pēc kompaktiem, taču neveselīgiem, cukurotiem un eļļainiem našķiem.

“Mūsu produkts ir radīts, lai pavisam viegli, ērti un stilīgi jebkurš var saņemt ikdienā nepieciešamos vitamīnus, neuzņemot papildu taukus un konservantus. Turklāt zemie gatavošanas grādi un dabīgās piedevas ļauj mūsu čipsus lietot arī vegāniem un svaigēdājiem,” saka “Fleurs et Chips” komanda.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas