Ceturtdiena, 16.maijs

redeem Edijs, Edvīns

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas bruņotie spēki frontē izmanto attapīgu kaujas taktiku, maldinot krievus

© Pixabay.com

Sociālajos tīklos parādījies video, kurā Ukrainas bruņotie spēki mīnē pieejas savām pozīcijām, nometot prettanku mīnas, ziņo "dialog.ua".

Ukrainas armija frontes līnijā ir pārgājusi uz ļoti efektīvas attālinātas taktikas izmantošanu, kas tiek veikta, izmantojot gaisa bezpilota lidaparātus. Internetā parādījies video, kurā demonstrēts, kā Ukrainas bruņotie spēki mīnē savu pozīciju pieejas, nometot prettanku mīnas.

Taktikas viltība slēpjas tajā, ka Krievijas sapieri apseko ceļu un dod atļauju krievu tehnikai braukt tālāk. Taču dažas stundas vēlāk uz tā paša ceļa tiek nomesta Ukrainas bruņoto spēku mīna, kas uzspridzina Krievijas bruņumašīnas, kuru vadītāji ir pārliecināti par ceļa drošību.

Krievijas armija mēģina pretoties šai taktikai, uzstādot akustiskās uzraudzības posteņus, jo bezpilota lidaparāti rada jūtamu troksni. Reaģējot uz šiem kontroles pasākumiem, Ukrainas militārpersonas uzrauga Krievijas bruņoto spēku kontroles posteņus un, izmantojot mobilos bezpilota lidaparātus, nomet uz tiem munīciju.