Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Teroakts Maskavā: Lukašenko “iegāž” Putinu

© Pixabay.com

Aleksandrs Lukašenko apstiprināja, ka teroristi, kuri Maskavas apgabalā veica uzbrukumu koncertzālei, mēģināja aizbēgt uz Baltkrieviju, nevis Ukrainu, kamēr paši krievi notikušajā vaino ASV, raksta dialog.ua.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko sagrāva Maskavas vienīgo argumentu par “ukraiņu pēdām” teroraktā - viņš apstiprināja baumas, ka ISIS kaujinieki patiesībā devušies uz Baltkrieviju, nevis Ukrainu.

Lukašenko, komentējot teroraktu, sacīja, ka ISIS kaujinieki sākotnēji devās uz Baltkrieviju, taču, ieraugot uz robežas lielu skaitu drošības spēku, viņi “pagriezās” Ukrainas virzienā.

"Tāpēc viņi nevarēja iekļūt Baltkrievijā. Viņi to redzēja, tāpēc novērsās un devās uz Ukrainas un Krievijas robežas posmu," sacīja Baltkrievijas prezidents.

Tajā pašā laikā Krievijas propagandisti sākuši apsūdzēt ASV par terorakta pasūtīšanu Maskavā, vienlaikus turpinot apsūdzības pret Ukrainu.

Pēc tam, kad Krievijas prezidents Putins atzina, ka uzbrukumu koncertzālei Maskavā sarīkojusi ISIS, Kremļa televīzijas kanāli mainīja savu retoriku, noveļot vainu uz ASV. Žurnālists Solovjevs telekanālā Rossija-1 nācis klajā ar paziņojumu, ka Krievijas galvaspilsētā notikušā terorakta galvenais sponsors it kā bijuši amerikāņi. Solovjovs arī turpināja aizstāvēt ISIS un paziņoja, ka organizācijai it kā neesot nekāda sakara ar teroraktu.

Viņš arī turpināja uzstāt uz “Ukrainas pēdām”, neraugoties uz pierādījumu trūkumu. Solovjevs uzstāja uz Ukrainas iesaistīšanos, skaidrojot, ka teroristi “steidzās uz Ukrainu”, kā arī apgalvoja, ka “viņu brāļi viņus gaida” Ukrainā.