Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

"airBaltic" atklāj, kad tiks atsākti lidojumi uz Ukrainu

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" ir apņēmusies atjaunot gaisa satiksmi ar Ukrainu, tiklīdz būs beidzies karš, sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss, kopā ar "airBaltic" delegāciju apmeklējot Ukrainu.

Kā informē "airBaltic" pārstāvji, pirmdien, 25.martā, ievērojot drošības un plānošanas principus, Gauss kopā ar "airBaltic" delegāciju apmeklēja Ukrainas galvaspilsētu Kijivu, kur notika tikšanās ar vicepremjeru Ukrainas atjaunošanas jautājumos un infrastruktūras ministru Oleksandru Kubrakovu un Borispiļas starptautiskās lidostas izpilddirektoru Oleksiju Dubrevski.

Tikšanās laikā Gauss apstiprināja "airBaltic" gatavību atsākt lidojumus uz un no Kijivas, Ļvivas un pakāpeniski arī uz un no Odesas, kā arī atkārtoti iekļaut šos galamērķus "airBaltic" aktīvo maršrutu tīklā, tiklīdz būs beidzies karš un Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra (EASA) paziņos, ka ir atkal droši veikt lidojumus uz un no Ukrainas.

Vizītes laikā "airBaltic" delegācija kopā ar Borispiļas lidostas vadību veica rūpīgu lidostas infrastruktūras, aprīkojuma un operatīvās gatavības pārbaudi, lai atsāktu lidojumus, tiklīdz tiks nodrošināts atbilstošs lidojumu drošības līmenis. Apspriestas arī turpmākās sadarbības iespējas, drošības pasākumi un "airBaltic" atbalsts Ukrainas aviācijas nozares atjaunošanā.

Gauss tikšanās laikā norādīja, ka lidsabiedrība "airBaltic" ir gatava aktīvi iesaistīties Ukrainas gaisa satiksmes atjaunošanā.

"Tiklīdz tas būs droši, ņemot vērā, ka "airBaltic" darbinieku, pasažieru, lidmašīnu un lidojumu drošība ir mūsu galvenā prioritāte, "airBaltic" ir apņēmusies atsākt gaisa satiksmi ar Ukrainu, nodrošinot savienojamību un atbalstot Ukrainas neatkarību," sacīja Gauss.

Aviokompānija plāno atsākt ikdienas lidojumus no Kijivas, Ļvivas un pakāpeniski arī no Odesas, caur Rīgu savienojot šīs pilsētas ar Baltijas valstu galvaspilsētām, kā arī lielākajām Eiropas pilsētām.

"airBaltic" pārstāvji devās uz Ukrainu, lidojot no Rīgas uz Varšavu un pēc tam ar vilcienu braucot no Varšavas uz Kijivu. Delegācijai pievienojās arī Latvijas vēstniecības Ukrainā otrais sekretārs ekonomiskās sadarbības jautājumos Kristaps Purmalis.

Jau ziņots, ka "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadāja 4,5 miljonus pasažieru, kas ir par 36% vairāk nekā 2022.gadā, un veica vairāk nekā 44 000 lidojumu, kas ir par 18% vairāk nekā gadu iepriekš.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.