Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Pasaulē

Par ko krievu balerīnai Voločkovai draud cietumsods?

© Scanpix

Pazīstamā krievu balerīna Anastasija Voločkova atkal nonākusi mediju uzmanības centrā - šoreiz viņai draud cietumsods, ziņo unian.net.

Kā ziņo Krievijas “Telegram” kanāls SHOT, balerīna tiek apsūdzēta tā saukto "Krievijas Federācijas militārās slavas simbolu apgānīšanā". Pret Voločkovu sūdzību iesniedza viņas Instagram sekotāji.

Iemesls tam bija sievietes fotogrāfija - balerīna nesen sociālajos tīklos ievietoja fotogrāfiju, kurā demonstrēja savu lokanību. Tas nav nekas neparasts, jo līdzīgas fotogrāfijas, izpildot dažādus baleta elementus, Voločkova publicē bieži, bet, ja agrāk viņa to demonstrēja pludmalē vai mājās, tad tagad sieviete kļūdījās ar vietas izvēli.

Voločkova Instagram ievietojusi foto, kurā redzama pie veca iznīcinātāja La-5, kas tika uzstādīts kā piemineklis. Fotogrāfijā balerīna pozē, uzlikusi kāju uz lidaparāta spārni. Krievi nekavējoties sāka kritizēt balerīnu par vietas un pozas izvēli.

Tomēr Voločkova nolēma no notikušā iegūt pēc ispējas vairāk, sniedzot paziņojumu Instagram Stories un aicinot iegādāties biļetes uz viņas jaunāko izrādi:

"Es vienmēr atbildu uz jebkādiem uz mani vērstiem uzbrukumiem ar grandioziem radošiem projektiem.”