Ukrainā karojošie latvieši atklāj, kas šobrīd frontē ir zelta vērtē

Portāls nra.lv 8.jūlijs 2022, 15:30
 
Ekrānuzņēmums/FB
Krišjānis Lange ir viens no tiem aktīvistiem, kas palīdz Ukrainai gan no Latvijas, gan braucot uz notikumu vietām. Viņš Imantam Liepiņam intervijā "Aculiecinieka stāsts: Kas īsti notika pie Sjeverodoņeckas un Lisičanskas" stāsta par to, kā latviešiem veicas kaujas laukā.

Krišjānis Lange stāsta, ka cigaretes tur ir munīcijas vērtībā.

"Kad sūtiet palīdzību latviešiem Ukrainā, iedodiet arī naudu, par ko iegādāties cigarešu blokus Rietumukrainā, jo frontē tām ir zelta vērtība!

atklāj K. Lange.

Uz daudzo kara negāciju fona vismaz par kājnieku bruņojumu latviešiem Ukrainā neesot jāsūdzas, arī ar "paiku" esot normāli. Bet tā saucamā Rietumu palīdzība, viņi saka, esot pieejama tikai homeopātiskos apjomos, jo izšķīdināta pa visu garo fronti. Ukraiņiem nenormāli trūkst artilērijas jaudas. Un tā ir smaga, smaga problēma, kas jāatrisina, pirms doties lielos pretuzbrukumos. Tikai uz kājnieku “specnaza” veidojumiem nevarēs neko nopietni uzsākt, tāpēc karotāji sāk aizdomāties, kā šo problēmu risināt rudenī un ziemā. Kā lētākā opcija aizstāt trūkstošo artilēriju un “Switchblade” ir lētie droni un kvadrakopteri. Aprīkot ar “dāvanu” vienvirziena ceļam. Ne jau tikai lielie “Bayraktar” ir noderīgi, bet jebkurš drons, ko var atļauties zaudēt! "Nepārtraukti rēķinām līdzi un meklējam optimālākos veidus. Latvijas akcija varētu būt, piemēram, tūkstoš mazo dronu iegāde! Iepriekš palīdzējām Dņipro Spokiem, kad tika savākta pieklājīga summa atbalstam, un vienība varēja sagādāt tonnu degvielas savām 5 mašīnām," atklāj K. Lange.

Visa intervija izlasāma šeit: Aculiecinieka stāsts: Kas īsti notika pie Sjeverodoņeckas un Lisičanskas

Par projekta "Ziņojums par stāvokli Ukrainā" saturu atbild SIA "Mediju nams". #SIF_MAF2022.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas