Karadarbības dēļ slēgts lielākais sāls uzņēmums Eiropā

Portāls nra.lv 7.jūnijs 2022, 1:00
 
Pixabay
Aprīlī karadarbības dēļ tika slēgts Eiropas lielākais sāls uzņēmums "Artemsil" Ukrainā. Gatavās produkcijas krājumi tika iztukšoti jau aprīlī, ziņo portāls "OdessaYournal".

To radio raidījumā apliecināja "Artemsil" direktors Viktors Jurins.

"Uzņēmums nestrādā, ir dīkstāvē. Apšaudes notiek nepārtraukti, administratīvā ēka ir daļēji nopostīta. Bija tiešie triecieni raktuvēs, ražošanas process nav iespējams.Turklāt lielākā daļa Soledaras iedzīvotāju, "Artemsil" darbinieku, jau ir evakuēti. Lielākā daļa administrācijas darbinieku, inženieru un tehnisko darbinieku tur nav,” sacīja uzņēmuma vadītājs.

Jurins skaidroja, ka rūpnīca tika slēgta aprīlī, jo kļuva neiespējami gatavo produkciju no Soledaras eksportēt pa dzelzceļu, jo tas tiek nemitīgi bumbots, "Artemsil" galvenokārt koncentrējās uz preču piegādi pa dzelzceļu.

Pēc viņa teiktā, gatavā produkcija no "Artemsil" tika iztukšota jau aprīlī.

"Artemsil" vadītājs uzskata, ka Ukrainai sāls būs jāieved no ārvalstīm.

"Lai sāls būtu pārdošanā, tā ir jāizgatavo. Dažos veikalos [mūsu sāls] droši vien ir. Redzēju Kijivā, Vinnicā. Bet tur bija arī turku, rumāņu sāls... Kamēr notiek cīņas, mūsu sāls jāaizstāj ar importēto," viņš piebilda.

Pēc viņa teiktā, "Artemsil" ražošanas apturešanu izjutīs arī patērētāji ārvalstīs.

"Mēs bijām lielākākā sāls kompānija Eiropā. Mūsu pastāvīgo klientu vidū ir Ungārija, Polija, Gruzija, Moldova, Azerbaidžāna un Rumānija," piebilda Jurins.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:55

Jaunākās diskusijas