Zelenskis brīdina: Pasaulei draud bads

Portāls nra.lv 17.maijs 2022, 5:20
 
EPA/Scanpix/LETA
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sacīja, ka bez Ukrainas lauksaimniecības eksporta desmitiem valstu dažādos pasaules reģionos jau šobrīd ir uz pārtikas trūkuma robežas.

Eiropadomes prezidents Šarls Mišels 9. maijā apmeklēja Odesu un pārliecinājās, ka Krievijas Federācija bloķē visai pasaulei svarīgās pārtikas eksportu.

Par to savā videovēstījumā 9.maija vakarā runāja Zelenskis, raksta TSN.

"Šarls Mišels savām acīm redzēja, ko nozīmē bloķēta jūra. Pirmo reizi pēc gadu desmitiem Odesā nav ierastās tirdzniecības flotes satiksmes, nav parasto ostas darbu," sacīja valsts vadītājs.

Zelenskis pieļāva, ka šāda situācija Odesā, iespējams, nav bijusi kopš Otrā pasaules kara. "Parastu dzīvi, kas saistīta ar jūru, bloķē Krievija. Tā ir Krievija. Un tas ir trieciens ne tikai Ukrainai," viņš sacīja.

Ukrainas prezidents uzsvēra, ka bez viņa valsts lauksaimniecības eksporta desmitiem valstu dažādos pasaules reģionos jau šobrīd ir uz pārtikas trūkuma robežas. Un laika gaitā situācija var kļūt vēl sliktāka. "Politiķi jau apspriež, kādas var būt cenu krīzes un bada sekas Āfrikas valstīs, Āzijas valstīs. Tās ir tiešas Krievijas agresijas sekas, kuras var pārvarēt tikai kopā - visi eiropieši, visa brīvā pasaule. Tās var tikt pārvarētas, ja tiek izdarīts spiediens uz Krieviju, faktiski piespiežot Krieviju pārtraukt šo apkaunojošo karu," viņš rezumēja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:12

Jaunākās diskusijas