Tallinā meklē pazudušu somu politiķi; iesaistās arī latvieši

Portāls nra.lv 11.janvāris 2018, 11:25
 
Publicitātes foto
Tallinā meklē Somijas pilsoni Ari Saarilammu. Kopš trešdienas meklēšanas darbus uzsāka arī Latvijas brīvprātīgo organizācija "BEZVESTS.LV".
Somijas politiķis un arodbiedrības darbonis Ari Saarilamm 2017. gada 24. novembrī bez vēsts pazuda Tallinā un šobrīd policija ir nonākusi pie secinājuma, ka viņš, visticamāk, nelaimes gadījuma rezultātā iekritis Admiralitātes kanālā un noslīcis.

Publicitātes foto

Pēc vietējo ziņu portālu informācijas Igaunijas policijas un robežsardzes departamenta sniegtajām ziņām ievāktās liecības diemžēl norāda uz to, ka 2017. gada 24. novembrī ap 23 vakarā vīrietis esot iekritis ūdenī.

Video novērošanas kamerās skaidri redzams, ka vīrietis nedrošā gaitā dodas no Kochi Aidad uz Lootsi 11 un Lootsi 13/1 virzienu, bet pēc tam dodas uz Admiralitātes kanāla pusi Tallinā.

"Vieta,kur pēc mūsu pieņēmumiem Ari iekritis ūdenī, atrodas kameru redzamības zonā. Bet ierakstos redzams, ka ap 23-iem līdz tam mierīgajā jūrā parādās viļņi", - policijā pastāstīja portālam "rus.delfi.ee". Pazudušā ķermeni meklēja policija un somu brīvprātīgie, bet pagaidām bez rezultātiem.

10. janvārī meklēšanas darbus uzsāka arī Latvijas brīvprātīgo organizācija "BEZVESTS.LV" . Igaunijas brīvprātīgo organizācijas "OPEROG" vadītājs Aare Rüütel, sens "BEZVESTS.LV" meklēšanas sadarbības partneris, palīdzēja organizēt meklēšanu un sagādāja laivas.

No paša rīta līdz tumsas iestāšanās brīdim brīvprātīgie no Latvijas Romans Kackans un Kaspars Blušs ar zemūdens meklēšanas aparatūru - akustisko kameru un sonaru - skanēja dzelmi, pārmeklēja metru pēc metra Admiralitātes kanālu Tallinā. Tajos punktos, kur bija paredzams, pazudušā ķermenis neatradās un līdz ar tumsas iestāšanos meklēšana uz laiku nācās pārtraukt.

Publicitātes foto

Šodien brīvprātīgo otra grupa - Andrejs Čerņavskis, Aleksandrs Faminskis un Antons Shishko - ar citu zemūdens meklēšanas aparatūras komplektu nomainīs pirmo grupu un turpinās meklēšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:39

Jaunākās diskusijas