Ģimene Tukuma pusē piedzīvojusi nelaimi; lūdz palīdzību

tautaruna.lv 14.marts 2022, 14:30
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Lāču ģimene Tukuma pusē piedzīvojusi ugunsnelaimi, pēc kuras ģimenei ir nepieciešama līdzcilvēku palīdzība mājas atjaunošanai, vēsta "Degpunktā".

Sintija ir četru bērnu mamma, kura kopā ar vīru atjaunojusi māju Zemītes pagastā. Gimene savrupajā namā dzīvo ilgāk nekā 18 gadus.

"Tas bija plkst. 11, kad ar mazāko meitiņu mājās un dzirdēja sprakšķoņu, aizgāju apskatīties un ieraudzīju sētā dūmus. Skrēju uzreiz pakaļ jaunākajam bērnam, kuru ieliku mašīnā, lai dotos pakaļ mantām. Maisos metu bērnu drēbes, izsaucu ugunsdzēsējus, kas ilgi nebrauca. Tāpēc saņēmos un zvanīju vietējiem brīvprātīgajiem, lūdzot palīdzību viņiem," stāsta Sintija.

Sintija ir pateicīga, ka lielākie bērni bijuši skolā, jo apjukuma brīdis bija liels. Un pirmais, kas ienācis galvā, ir meitiņa un kaķis, ko sieviete paspēja izvest no mājas. Kaķis patlaban vēro mājas labošanas darbus, - palīgā jau atsteigušies draugi un kaimiņi. Bērni tikmēr paliek pie radiem, jo mājās ir auksts un nav elektrības. Viss ļaunākais jau aiz muguras, ir pārliecināta sieviete.

Diemžēl māja nebija apdrošināta un tieši tāpēc atjaunošana prasīs resursus, kuru ģimenei īsti nav.

Sintijas vīrs strādā Norvēģijā, tuvākajā laikā viņš atgriezīsies pie ģimenes, lai pats savām rokām veiktu remontdarbus. Ja jums ir iespēja atbalstīt saimi grūtā brīdī, ziedojot līdzekļus, vai varat palīdzēt ar materiāliem remontam, ģimene būs pateicīga.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:43

Jaunākās diskusijas