Kijevā "iestrēguši" vairāki Latvijas iedzīvotāji, lūdz palīdzību atgriezties Latvijā

tautaruna.lv 24.februāris 2022, 13:45
 
Ekrānuzņēmums
Kāds vīrietis "Facebook" lūdz palīdzību, lai savu ģimeni nogādatu drošībā. Meklē kādu, kurš dodas ar auto uz Latviju no Ukrainas un var sievu un bērnu nogādāt līdz Polijai. Līdzīgu lūgumu "Facebook" ir publicējusi arī viena sieviete, kuras māsa un viņas meitiņa šobrīd atrodas Kijevā.

Sociālās vietnes "Facebook" lietotājs lūdz palīdzību: " Mana sieva ar dēlu atrodas šobrīd Kievā, vai nav kāds kas dodas ar savu auto uz Latviju un varētu paņemt manu ģimeni līdz? Es viņus sagaidīšu pretī Polijā! Samaksāšu."

Ar ierakstu dalījušies jau vairāk kā 2 000 "Facebook" ietotāju.

Latvijas Ārlietu ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos nekavējoties izceļot no Ukrainas. Pilsētā Ļvovu būs pieejama kosulārā palīdzības un, iespējams, būs autobusi pieejami ceļam uz Latviju.
Ja nepieciešama palīdzība izceļošanai, cilvēki aicināti doties uz Ļvovu. Ārkārtējā situācijā cilvēki lūgti zvanīt Ārlietu ministrijas diennakts palīdzības tālrunim +371 26337711 (pieejams "WhatsApp").
"Mana māsa Sandra Kraujina kopā ar meitu ir iesprūdušas Kijevā bez transporta iespējām! Lūdzu atsaukties cilvēkiem, kuri varētu palīdzēt viņām nokļūt līdz Polijas/ Slovākijas/ Ungārijas robežai. Atlīdzība garantēta, " raksta Sandras māsa.

Ārlietu ministrija izplatījusi informāciju, kā rīkoties Latvijas iedzīvotājiem, kas nevar pašu spēkiem nokļūt no Ukrainas Latvijā. Vairāk šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:04

Jaunākās diskusijas