Paralizētā dzejnieka Reiņa Runča mammai atklāts audzējs; steidzami nepieciešama palīdzība

tautaruna.lv 20.oktobris 2021, 17:00
 
pexels.com
Rasmai no Rīgas ir 76 gadi. Neskatoties uz savu cienījamo vecumu, paralēli korektores darbam, viņa jau vairāk kā 18 gadus aprūpē savu dēlu dzejnieku Reini Runci, kurš pēc auto avārijas ir paralizēts. Diemžēl šobrīd smagas veselības problēmas skārušas pašu Rasmu.

Kā norādīts Ziedot.lv mājaslapā, Rasmai tika atklāts ļaundabīgs audzējs un septembrī viņai tika veikta apstarošana un izoperēta audzēja metastāze. Diemžēl audzējs ir skāris mugurkaulu, kā rezultātā ir nospiestas muguras smadzenes. Dažu dienu laikā pēc operācijas Rasmai ir iestājusies kāju paralīze, nav iespējams pat apsēsties.

Šobrīd situācija ir kritiska, jo Rasma atrodas slimnīcā un viņa ir pilnībā aprūpējama. Rasmas ģimene nolēma konsultēties pie ķirurga Orto klīnikā, kurš tomēr iesaka pēc iespējas ātrāk veikt operāciju ar implantu ievietošanu. Pēc sarunas ar klīnikas ķirurgu ģimenei ir cerības, ka mamma varētu pati vismaz apsēsties, pagrozīties, iespējams arī kustināt kājas.

Operācijas izmaksas diemžēl ir ļoti lielas - 18 650 eiro. Daļu summas ģimene ir gatava segt no saviem līdzekļiem, bet 12 650 eiro operācijai viņiem trūkst.

Šobrīd ir pienācis brīdis, kad Rasma pati ar savu esošo veselības stāvokli galā vairs netiek, tādēļ ģimene lūdz palīdzēt Rasmai, lai atvieglotu viņas veselības stāvokli.

Ziedot iespējams ŠEIT.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:00

Jaunākās diskusijas