Pāris Rūjienā nonāk nelāgā situācijā; lūdz palīdzību

tautaruna.lv 30.augusts 2021, 18:30
 
Otrās grupas invalīde Aiva un viņas vīrs Juris lūdz līdzcilvēku palīdzību atrast jaunu mājvietu. Iepriekšējā dzīvokļa saimnieks viņus vēlas izlikt, viņuprāt, neadekvātu iemeslu dēļ. Izmisumā laulātais pāris vērsās pie kredīta devējiem, kas no viņiem izkrāpa jau tā pieticīgos līdzekļus, vēsta TV3 raidījums ”Degpunktā”.

Aiva kopā ar vīru Juri ir neapskaužamā situācijā. Pārim tikko uzteikts dzīvokļa īres līgums Rūjienā, un īpašnieks tagad gaida, kad abi beidzot pametīs telpas. Īpašnieks lēmumu aprakstīja vēstulē: “Uzteikuma iemesls: īres naudas maksājuma kavēšana. Īres telpu neuzturēšana. Antisanitāri apstākļi.”

Aivai gan šķiet, ka antisanitāros apstākļos, kā minēts vēstulē, viņi nedzīvo. Pāris domā, ka iemesls izlikšanai ir cits, un tā ir nepatika pret dzīvniekiem.

Vienai kaimiņienei nepatīk, ka aiz žoga ir vistas. Iznāk tā, ka mums ir jāatsakās no dzīvniekiem. Mēs prasījām trūcīgās pakas. Arī viņi pateica, ka mums ir jālikvidē vistas. Kāpēc mums būtu jālikvidē vistas, ja mēs viņas audzējam, lai būtu olas,” neizpratnē ir Aiva.

Ņemot vērā, ka laulātie ir trūcīgi un Aivai ir invaliditātes grupa, abi izlēma sūtīt vēstuli Rūjienas novada pašvaldībai ar lūgumu palīdzēt. Atbilde bijusi īsa - jāgaida rindā uz dzīvokli.

Uz pašvaldības iesaisti vismaz pagaidām Aivai un Jurim cerību nav. Pāris lūdz cilvēku palīdzību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:21

Jaunākās diskusijas