Beatrisei vajadzīga palīdzība; Bondare par gleznu iegūtos tūkstošus eiro ziedos viņas ārstēšanai

tautaruna.lv 28.jūlijs 2021, 19:37
 
Ievas Bondares arhīvs
Jau kopš pavasara vākti līdzekļi 24 gadus vecajai rīdziniecei Beatrisei Jansonei, lai palīdzētu viņai cīņā ar akūto leikēmiju. Pavasarī, kad smago saslimšanu atklāja, kļuva zināms, ka, lai glābtu jaunietes dzīvību, bija nepieciešami vairāk nekā 300 tūkstoši eiro.

Fonda “GoFundMe” mājaslapā pieejama informācija liecina, ka šī summa nodrošinātu tūlītēju ārstēšanos Vācijā; tāpat nauda bija nauda nepieciešama zālēm, ikdienas izdevumiem un iespējamai kaulu smadzeņu transplantācijai. Tolaik tika ziņots, ka Latvijā veikt nepieciešamo ārstēšanu neesot iespējams, savukārt klīnika Vācijā aicinājusi nekavējoties sākt intensīvu ķīmijterapiju.

Kā liecina fonda mājaslapā pieejamā informācijas, pašreiz no nepieciešamajiem 300 tūkstošiem eiro ir saziedota aptuveni puse - vairāk nekā 126 tūkstoši eiro.

Līdzekļu vākšanā pirms kāda laika iesaistījās arī māksliniece Ieva Bondare, izsludinot labdarības izsoli, kas noslēgsies piektdienas, 29.jūlija, vakarā. Izsolē Bondare apmaiņā pret ziedojumu Beatrises ārstēšanai piedāvā iegūt pirmo gleznu no viņas nākamās personālizstādes “Pole-pole”, kas tapusi dzīvi apliecinošās Kenijas saules un krāsu bagātības iespaidā.

Kā liecina ieraksts Ievas Bondares “Facebook” profilā, trešdienas pusdienlaikā kāds šo gleznu jau bija nosolījis par 2300 EUR.

Savā aicinājumā Bondare rakstīja: “Jau kopš bērnības Beatrise manā sirdī ir kā pašas bērns, tādēļ satraucošā ziņa par pēkšņi uzbrukušo akūto leikēmiju neļauj nodoties skumjām, bet mobilizē cīnīties. Beatrises gadījums ir ļoti sarežģīts - jau viens ķīmijterapijas kurss ir pabeigts, bet ar to nepietiek. Nākamie soļi (kaulu smadzeņu transplantācija) ir sarežģītākie un būtiskākie, lai leikēmija tiktu iznīcināta uz visiem laikiem.”

Gleznotāja labdarības izsolei piedāvājusi ne tikai savu darbu, bet iedvesmojusi tajā iesaistīties arī citus uzņēmējus, kas piedāvā ekskluzīvu kleitu, sveces, ziedu pušķi, īpašu torti un daudz ko citu. Kā norāda Bondare, visas šajā izsolē pieejamās lietas ir saistītas ar Beatrisi - viņa mīl gatavot kūkas un saldumus, mīl sveces un krāšņus ziedus, jau no bērnības viņai ir interesējusi māksla un viņa vienmēr pati ir kaut ko darinājusi, kā arī ģērbšanās stils Beatrisei vienmēr ir bijis sievišķīgs un elegants, priekšroku dodot kleitām.

Visi izsolē saziedotie līdzekļi tiks novirzīti Beatrises ārstēšanas izmaksu segšanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:32

Jaunākās diskusijas