Ģimene Kandavā zaudē mājas; meklē notikušā aculieciniekus

tautaruna.lv 21.jūlijs 2021, 21:30
 
Kāda ģimene no Kandavas pēc postoša ugunsgrēka viņu jaunbūvētajā ģimenes mājā tagad meklē notikušā aculieciniekus, jo pastāv aizdomas, ka īpašums aizdedzināts. Kamēr policija veic izmeklēšanu, cietušie meklē izeju no bezizejas. Celt visu no jauna, mukt uz ārzemēm vai kādu laiku padzīvot tā teikt ”uz koferiem”, stāsta TV3 raidījums ”Degpunktā”.

Vadims ar sievu un diviem - divus un trīs gadus veciem - bērniem dzīvo Kandavā mazā dzīvoklītī, bet jau tuvākajā laikā ģimenei bija plāns pārcelties pašiem uz savu māju, kas vairākus gadus tika remontēta pašu spēkiem. Lielos plānus izjauca postošs ugunsgrēks. Naktī no 17. uz 18. jūliju renovētais īpašums pārvērtās krāsmatās.

“Ugunsgrēks sācies pēkšņi. Kaimiņi arī teica, ka vienā brīdī viņi bija laukā un neko neredzēja, un nākamajā brīdī viss jau bijis liesmās,” stāsta mājas īpašnieks.

Sākotnēji apskatītas vairākas versijas par to, kas varētu būt bijis par cēloni liesmām, bet pamazām izkristalizējas tikai viens variants.

“Īssavienojums diez vai, jo mājā nebija elektroinstalācijas. Ir jauns elektropievads, bet tas nebija pieslēgts. Vienīgā barošana bija, kas baro kameras, un tur bija 12 voltu. Inspektori atbrauca, paņēma analīzes, jo ir aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu,” skaidro īpašnieks.

Iepriekš uzstādītās kameras varētu viest lielāku skaidrību, taču visi videomateriāli glabājušies cietajā diskā turpat mājā. Datu nesējs ir pamatīgi cietis. Tomēr speciālisti, kas uzstādīja drošības iekārtu, mēģināšot informāciju atgūt. Vadims cer, ka viņam kāds palīdzēs novākt krāsmatas. Tas ir pirmais darbs, kas jāizdara, lai vispār attaptos no pārdzīvotā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:24

Jaunākās diskusijas