"Ir dienas, kad slimība mani uzvar"; sabiedrības palīdzību lūdz jauna māmiņa

tautaruna.lv 3.maijs 2021, 15:41
 
Pixabay
Evija no Rīgas ir 32 gadus jauna māmiņa 1,5 gadus vecam mazulim, šobrīd cītīgi raksta maģistra darbu. “Neesmu cilvēks, kurš sūdzas. Vienmēr un visur redzu labo, pozitīvo, pasakaino. Manā grāmatā nav sliktu dienu - jā, mēdz būt grūtākas un skumīgākas, bet ne sliktas,” atklāj jaunā sieviete.

Nepilnu gadu pēc mazuļa piedzimšanas Evijai atklāja Ne-Hodžkina limfomu. Viņa ir saņēmusi jau četrus ķīmijterapijas kursus, kuri nav devuši gaidīto uzlabojumu.

Ārstu konsīlijs, balstoties uz starptautiskās vadlīnijām, ir lēmis par turpmāku ārstēšanu ar Brentuximab Vedotin, kuru valsts neapmaksā. Tiek gaidīta Nacionālā dienesta atbilde par individuālu zāļu kompensāciju, kas varētu sniegt daļēju finansējumu zāļu iegādei.

Ik pēc 3 nedēļām Evijai nepieciešami 6092 eiro. Kopā nozīmēti 6 šādi zāļu kursi. Starptautisko pētījumu rezultāti uzrāda 66 - 86 % efektivitāti un tā ir Evijas lielākā cerība, jo audzējs ir ļoti agresīvs un citas ārstēšanas nav.

“Neizsakāmi gribas paņemt savu bērnu rokās un iebrist jūras viļņos, palasīt akmentiņus un ieelpot pilnu dvēseli svaiga gaisa. Visvairāk man pietrūkst laika, ko pavadīt kopā ar savu ģimeni, jo ķīmijterapija ļoti atņem spēkus. Un par nožēlu, nākas atzīt, ka, lai arī kā es censtos būt laba mamma uz visiem simts procentiem, ir dienas, kad vēzis mani uzvar,“ neslēpj Evija.

Evijai var palīdzēt, ziedojot šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:31

Jaunākās diskusijas