Divu mazu meitiņu mamma lūdz palīdzību cīņā pret smagu slimību

tautaruna.lv 8.aprīlis 2021, 20:43
 
Pixabay
Jekaterinai ir 37 gadi. Viņa ar vīru un 4 un 7 gadus vecajām meitiņām dzīvo Salaspilī. Viņa ir ļoti pozitīvs, smaidīgs un dzīvespriecīgs cilvēks, kuram ir daudz draugu. Viņa vienmēr ir gatava citiem palīdzēt. Patīk strādāt dārzā, savukārt, ziemā - nodarboties ar rokdarbiem. Bet vissvarīgākais viņas dzīvē ir ģimene, tai viņa ir veltījusi sevi visu!

Dzīvespriecīgo un darbīgo ģimeni pirms diviem gadiem piemeklējam pamatīgs šoks, kad Jekaterinai pēkšņi sākas klepus ar asinīm. Pēc šī gadījuma Jekaterinu nogādāja uz slimnīcu ar aizdomām par tuberkulozi. Taču datortomogrāfija uzrādīja veidojumu kreisajā plaušā. Pēc operācijas Jekaterina un viņas tuvinieki bija satriekti par rezultātu - bezpigmenta melanomas metastāze. Sākās ārstēšanās un cīņa ar slimību.

Neskatoties uz intensīvo ārstēšanos, pērn rudenī Jekaterinai parādījās stipras galvassāpes. Izmeklējumi atklāja metastāzes smadzenēs. Nekavējoties tika veikta operācija, kuras laikā izgrieza lielāko no metastāzēm. Šī gada janvārī Jekaterinai sākās epilepsijai līdzīgas lēkmes, marta sākumā Jekaterinai notirpa kreisā roka, kuru vēlāk to vairs nevarēja pakustināt. Izmeklējumos tika atklāti trīs jauni veidojumi smadzenēs. Pašlaik, pēc veiksmīgas operācijas, kurā tika izgriezta lielākā no metastāzēm, Jekaterina jūtas salīdzinoši labi. Viņai priekšā vēl staru terapija, lai likvidētu divas atlikušas metastāzes, un pēc tās - kombinētā imūnterapija ar medikamentiem Pembrolizumab + Ipilimumab.

Pembrolizumab ir valsts apmaksāts, bet Ipilimumab vēl nav iekļauts kompensējamo medikamentu sarakstā, tādēļ Jekaterinai ir nepieciešams atbalsts šī medikamenta iegādei. Vienas devas cena ir 7 546 eiro. Zāles ir jālieto ik pēc 3 nedēļām. Kopā nepieciešamas 4 devas, kas kopā ir 30 184 eiro, no kuriem 3322.08 eiro tiks apmaksāti no projekta Atbalsts melanomas pacientiem saziedotajiem līdzekļiem. Ir ļoti svarīgi imūnterapiju uzsākt pēc iespējas ātrāk, tādēļ lūdzam jūsu atbalstu Jekaterinas ārstēšanā!

Jekaterinai iespējasm palīdzēt, ziedojot šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:14

Jaunākās diskusijas