Palīdzi! Armands attīstībā no vienaudžiem atpaliek par veselu gadu

tautaruna.lv 11.aprīlis 2021, 19:41
 
Pixabay
Armands ir 3 gadus vecs puisēns, kurš pasaulē nāca priekšlaicīgi - 34 grūtniecības nedēļā. Zēns svēra vien nepilnus 2 kilogramus un bija 41 cm garš.

Armandiņš intensīvās terapijas nodaļā pavadīja 7 dienas, pēc tam nedaudz vairāk kā mēnesi pavadīja Bērnu slimnīcas jaundzimušo nodaļas 2.etapā, tur kur visu laiku varēja būt kopā ar mammu, bet visu šo laiku viņš bija pieslēgts pie aparātiem un pie sistēmas, caur kuru laida glikozi, jo cukura līmenis bija kritiski zems. Puisēns slikti pieņēmās svarā un ārsti intensīvi meklēja iemeslu, kas kaiš Armandam.

Tikai pēc gada vecumam noskaidrojās, ka viņam ir reta ģenētiska saslimšana - 13 hromosomas garā pleca reģiona delēcija. Puisēnam ir runas un attīstības traucējumi un viņš iepaliek attīstībā no saviem vienaudžiem par veselu gadu. Armands ir maza auguma, ļoti mīļš un mierīgs bērns. Armanda ģimene ļoti rūpējas par puisēnu un dara visu, lai mazais iekļautos sabiedrībā, attīstītos. Armands apmeklē vispārizglītojošos bērnudārzu, kur kopā ar citiem bērniem čakli socializējas, mācās un rotaļājas. Tieši būšana kopā ar citiem bērniem ir veikusi izrāvienu Armanda attīstībā, puisēns sācis vērot bērnus, apzināties, ka nav viens pats. Attīstība un pielāgošanās notiek lēnu, bet notiek.

Ārpus bērnudārza puisēns apmeklē visas iespējamās valsts apmaksātās nodarbības - fizioterapiju, ergoterapiju un audiologopēdu, bet ļoti nepieciešamas papildus nodarbības, kurām ģimenei šobrīd pietrūkst līdzekļi. Armandam gadam audiologopāda nodarbībām nepieciešami EUR 2400 un mums visiem kopā jāpalīdz.

Armandam iespējams palīdzēt, ziedojot šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas