Piedzima vien 780 gramus smaga un par dzīvību cīnījās no pirmās dienas; lūdz palīdzēt mazajai Luīzei

tautaruna.lv 24.janvāris 2021, 22:53
 
Pixabay
Luīzei ir 8 gadi. Mazulīte bija ļoti gaidīts bērniņš, bet pasaulē ieradās krietni pirms laika- 26 grūtniecības nedēļā un svēra vien 780 gramus. Mazais kunkulītis jau tad visiem pierādīja, ka būs liela cīnītāja un, neskatoties uz ārstu prognozēm un sirsniņas apstāšanos, jau dzīves pirmajās nedēļās viņa ir pierādījusi, ka vēlas būt šeit, viņai šajā dzīvē būs plāns un viņa liels Dieva brīnums. Luīzei ir uzstādīta diagnoze- cerebrālā trieka, labās puses parēze un simptomātiska epilepsija, ziņo labdarības organizācija "Ziedot.lv".

Luīze ir liela cīnītāja, ļoti pozitīva, draudzīga, komunikabla un izturīga. Viņa sešos gados brauc patstāvīgi ar divriteni, jāj ar zirdziņu vārdā Braiza un šad tad dara blēņas ar savu jaunāko māsiņu Eniju. Neskatoties uz visu pārciesto un piedzīvoto, meitenīte uzsākusi 1. klasi vispārizglītojošajā skolā, viņai ir jauni draugi, mīļa skolotāja. Meitenei patīk mācīties, bet ir arī priekšmeti, kuri sagādā grūtības. Nereti nākas skumt, ka nevar ar visiem kopā piedalīties sporta stundās un apmeklēt sacensības. Luīze sapņo, ka kādu dienu varēs uzvilkt kājās skaistas sievišķīgas kurpītes un viņai nebūs jānēsā smagnējie, ortopēdiskie apavi. Luīze sapņo tieši tāds sapņus kā viņas vecuma meitenes. Luīzes dzīve līdz šim laimīgi pagāja laukos, kur viņa ir apguvusi ļoti daudz svarīgas prasmes un kļuvusi ļoti patstāvīga. Ar jauno gadu ģimene pārvākusies uz dzīvi pilsētā, kas būs izaicinājumiem un iespaidiem pilna.

Luīze regulāri apmeklē arī rehabilitācijas kursus valsts rehabilitācijas centros. Vecāki cenšas viņai nodrošināt dažādas nodarbības un šovasar viņai plānojas sarežģīta pēdas operācija, pēc kuras tiks izgatavota jauna ortoze un tiek rekomendēta intensīva rehabilitācija. Lai kā vecāki censtos iekrāt Luīzes rehabilitācijai, tomēr līdzekļi pietrūkst un viņi lūdz mūsu atbalstu meitiņai, lai viņa sasniegtu jaunas virsotnes. Luīzei vairākiem intensīvajiem kursiem nepieciešami 4380 eiro, ziedot iespējams šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas