Pazīstama Latvijas mūzikas producente sirgst ar vēzi; steidzami nepieciešama palīdzība

tautaruna.lv 14.janvāris 2021, 15:12
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Mūzikas producente Elvīra Erlecka šobrīd atrodas Telavivas klīnikā, kur viņai tiek veikta izmeklēšana smagas onkoloģiskas saslimšanas ārstēšanai. Elvīrai vēl joprojām ir nepieciešama palīdzība.

Viss notika negaidīti. Pirms pusotra gada rīdziniecei Elvīrai tika diagnosticēta onkoloģija. Slimība attīstījās ļoti strauji. Elvīrai tika veikta operācija Gaiļezerā, un viņas dzīve pārvērtās par īstām mokām ar bezgalīgiem ķīmijterapijas un apstarošanas seansiem, kas atņēma pēdējos spēkus. 2019. gada decembrī vien Elvīrai tika veiktas 17 apstarošanas procedūras, bet martā atkal notika recidīvs. Jūnijā viņai atkal tika veiktas ķīmijterapijas procedūras. Tomēr turpināt ķīmijterapiju un apstarošanu bija neefektīvi un pat bīstami.

Pagājušā gada novembrī Elvīra izgāja pa Onkoloģijas centra durvīm, turot rokās ārstu konsīlija slēdzienu: viss ir izmēģināts, neko vairāk nevaram palīdzēt.

Ar draugu palīdzību Elvīra sāka meklēt ārstēšanas iespējas citās valstīs. Viena no vadošajām Telavivas slimnīcām Sheba piekrita uzņemt Elvīru eksperimentālajā onkoloģisko slimību ārstēšanas programmā. Programmas cena ir 18400 eiro (21620 ASV dolāru). Šādas naudas Elvīrai nav, tāpēc viņa vērsās pēc palīdzības.

15.decembrī programma “Zaļā lampa” radio Baltkomēterā pirmo reizi pastāstīja par Elvīras nelaimi. Nedēļas laikā tika savākti 10825 eiro jeb vairāk nekā puse summas, kas nepieciešama, lai Elvīra varētu piedalīties speciālajā onkoloģisko slimnieku ārstēšanas programmā.

Līdz pilnai summai pietrūkst vēl 7575 eiro. Pirmā summa deva Elvīra iespēju veikt Izraēlas klīnikā pirmos nepieciešamos izmeklējumus. 28. decembrī Elvīra devās uz Telavivu. Ierodoties valstī, viņai uzreiz nācās ievērot obligāto 10 dienu izolāciju. Pēc pasu kontroles lidostā viņu un citus pasažierus ar speciālu autobusu aizveda uz viesnīcu (tie, kam ir dzīvesvieta Telavivā, varēja ievērot izolāciju mājās). Viesnīcā Elvīra pavadīja 10 dienas - līdz 7. janvārim. Transporta izmaksas, kā arī dzīvošanu un trīsreizēju ēdināšanu apmaksāja Izraēlas valsts.

Viesnīcā Elvīra sagaidīja arī Jauno gadu - pilnīgā vientulībā.

Šobrīd Elvīrai tiek veikta pilna izmeklēšana. Šodien, otrdien, viņai ir nozīmēta konsultācija ar ārstējošo ārstu. Turpmākā programma būs atkarīga no izmeklējumu rezultātiem. Šobrīd vēl nekas nav zināms, taču Elvīra nezaudē cerību un tic labākajam. Tā ir iespēja uzvarēt ļauno slimību, un Elvīra ir apņēmusies to izmantot. Bet mēs varam viņai palīdzēt.

Elvīras atbalstam ir nepieciešami vēl 7575 EUR (ir saņemti 10 825 EUR no nepieciešamajiem 18 400 EUR).

Ziedojumu tālrunis 90006384 darbosies Elvīras atbalstam līdz 19. janvārim. Maksa par zvanu - 1,42 eiro.

Tiem, kas vēlas sniegt savu atbalstu, tiek dota iespēja izdarīt to ar ziedojumu:

Labdarības fonds BeOpen
Reģistrācijas nr. 50008218201
Konta nr. LV59 CBBR 1123 2155 000 10
Bankas SWIFT kods: CBBRLV22
Ziedojuma mērķis - Elvīrai Erleckai

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas