Jauna sieviete no Svētes, kura cīnās ar vēzi, vienā mirklī paliek bez mājām

tautaruna.lv 30.decembris 2020, 12:19
 
Ekrānuzņēmums no video
Svētes pagastā divus gadus kāda jauna sieviete strādāja trīs darbos, lai beidzot tiktu pie savas mājiņas ārpus pilsētas. Būvniecība izmaksāja teju divdesmit tūkstošus eiro, bet dažas dienas pirms pēdējo dokumentu nokārtošanas loloto ēku iznīcināja uguns, laupot dzīvības saimnieces mājdzīvniekiem, vēsta raidījums "Degpunktā".

Aijai bija nedaudz pāri 30 gadiem, kad viņa kopā ar draugu dzīvoja īres dzīvoklī Jelgavā. Kādu dienu vizīte pie ārsta izmainīja visu dzīvi. Uzzinājusi, ka priekšā gaidāma smaga cīņa ar ļaundabīgu audzēju, Aija pieņēma drastiskus lēmumus. Viņa pameta dzīvesbiedru un uzsāka jaunu dzīvi Svētes pagastā.

60 kvadrātmetrus plašajā namiņā kopā ar Aiju dzīvoja divi kaķi un jūrascūciņa. Pagalmā savā būdā sēdēja Vidusāzijas aitu suns. Elektroenerģiju nodrošināja saules paneļi, bet apkuri - krāsniņa, ko kurina ar briketēm. Ziemassvētkos Aija bija ārpus mājas, bet, saņemot zvanu no kaimiņa, tūlīt skrēja atpakaļ uz namiņu.

No mājdzīvniekiem izdzīvoja tikai suns. Kāds kaimiņš, ieraugot ugunsgrēku, bija pārlēcis pāri žogam un atsvabinājis dzīvnieku no ķēdes. Aija domā, ka nelaimē vainojama krāsniņa.

Ugunsdzēsēju brigādes brauca no Jelgavas. Bija problēmas ar ūdens ieguvi, un dzēšana nebija tik raita, kā gribētos. Ugunsdzēsēji glābēji apsekoja tuvumā esošās ūdenstilpes, un tajās bija vai nu ļoti dūņains, vai ļoti sekls, un līdz ar to ūdeni nebija iespējams uzsūknēt no šādām ūdenstilpēm.

Tika meklēts cits risinājums. No Jelgavas brauca papildspēki, vedot konteineros vairākas tonnas ūdens. Pēcāk tika izmantota arī Svētes upe. Dzēšanas darbi norisinājās gandrīz četras stundas, un ap deviņiem vakarā ugunsdzēsēji glābēji ugunsgrēku nodzēsa.

Notikušais kaitējis Aijas jau tā vārīgajai veselībai un stress uzlicis papildu slodzi cīņai ar vēzi. Viņa vēl nav atteikusies no sapņa par mājiņu laukos. Ja jums ir iespēja sievietei palīdzēt uzsākt būvniecību no jauna, zvaniet uz mērķim paredzētajiem ziedojuma tālruņiem. Zvanot uz 90203909, jūs dāvināsiet vienu eiro un piecdesmit centus, bet zvans uz numuru 90006860 Aijai ziedos četrus eiro un divdesmit septiņus centus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:21

Jaunākās diskusijas