Daudzbērnu ģimene Preiļu pagastā piedzīvo nelaimi

tautaruna.lv 26.novembris 2020, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video
No nejauši pamukušas dzirksteles Sondoru viensēta Preiļu pagastā vienā mirklī pārvērtās krāsmatās. Ģimene ar pieciem bērniem tagad palikusi bez mājām un visa pārējā, kas nepieciešams normālai dzīvei, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Mēs neesam pieraduši lūgt, vienmēr esam bijuši tie, kas dod un palīdz, saka Nadežda Linde, kas Preiļu pievārtē ar savu kuplo ģimeni dzīvo jau 20 gadus.

Tagad sieviete nonākusi lūdzējas lomā, jo saimes māju iznīcinājis baiss ugunsgrēks. Protams, galvenais, ka visi palikuši dzīvi, viņa piebilst. Tieši Nadežda ugunsgrēku pamanīja pirmā, jo strādāja ārā pie saviem lopiņiem.

“Es sāku logu sist, tas nebija līdz galam aizvērts. Dēls izskrēja cauri liesmām, apdega, kaut kur paslēpās. Es atvēru logu un parējos bērnus izvilku pa logu. (DP: Jūs necietāt?) Fiziski ne. Dēls apdega, protams, viņam tagad matu griezums ”ezītis”, mati apdega. Pašiem nekas. Divi kaķi sadega. Pārējie paguva izskriet ārā,” par notikušo stāsta daudzbērnu mamma.

Nadeždai sāp sirds, ka neizdevās izglābt pilnīgi neko, kas gadu gaitā sapelnīts un iekrāts. Tomēr jāpriecājas, ka nesadega siens - tad 12 govis būtu bez barības. Vējš liesmas liecis uz to pusi, kur ir klajums: “Šausmīgi baisi, to nevar aprakstīt, nevar izstāstīt. Pats baisākais ir tas, ka 20 dzīves gadi kaķim zem astes. Bija sapnis un vairs nav.”

Aicina palīdzēt ģimenei ar ziedojumiem.

Vairāk informācijas te.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas