Palīdzi! Mazais Kristers pārdzīvo, ka veselības stāvokļa dēļ nespēj skriet kopā ar vienaudžiem

tautaruna.lv 24.novembris 2020, 19:35
 
Pixabay
Kristeram ir četri gadi, un viņš ir dzīvespriecīgs, draudzīgs un atvērts puisēns, kurš ļoti vēlas pats skriet un braukt ar divriteni. Diemžēl puisēna kājas ir pārāk vājas, lai to paveiktu, arī līdzsvars nav stabils, tādēļ ir daudz jāstrādā un jāvingro, lai kļūtu spēcīgāks, raksta labdarības organizācija "Ziedot.lv".

Šobrīd Kristers sāk apzināties to, ka viņš nevar izdarīt to, ko viņa vienaudži, nevar to, ko viņa divgadīgā māsiņa. Reizēm zēns jūtas bezspēcīgs un sagrauts, ļoti pārdzīvo savu nevarēšanu, bet, neskatoties uz to, nekad nepadodas. Lai Kristers fiziski attīstītos viņam ir vajadzīgs lielāks spēks un palīdzība, jo tikai pirms gada puisēns ir spēris pirmos patstāvīgos soļus.

Kristera gaidību laikā viņa smadzenēs izveidojās vairāki asins izplūdumi, kuru rezultātā veidojās hidrocefālija (smadzenēs krājās ūdens).

Pirmajā dzīves mēneša laikā viņa galvā tika ievietots šunts. Tā ir ierīce, kas izvada lieko šķidrumu no smadzenēm un neļauj tam tur krāties un smadzenes līdz ar to var normāli attīstīties. Asins izplūduma un ūdens krāšanās rezultātā smadzenes tika skartas un bojātas.

Kristeriņam ir fiziskās attīstības traucējumi, gaitas, līdzsvara un kustību koordinācijas traucējumi. Kristers ļoti vēlas būt patstāvīgs, bet fiziskā nestabilitāte to viņam neļauj, tādēļ speciālisti rekomendē regulāri bez pārtraukumiem apmeklēt rehabilitācijas nodarbības. Gadā Kristera rehabilitācijai nepieciešami EUR 4320, kas ietver trīs intensīvus rehabilitācijas kursus.

Kristeram iespējams palīdzēt, ziedojot šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:35

Jaunākās diskusijas