PALĪDZI! Divgadīgā Keita un viņas ģimene pārdzīvojusi smagu brīžus, taču vecāki nepadodas

tautaruna.lv 20.oktobris 2020, 20:41
 
Pixabay
Mazajai Keitai ir divi gadiņi. Meitenīte bija ļoti gaidīts bērniņš un piedzima 38 grūtniecības nedēļā. Nākamajā dienā pēc Keitas dzimšanas ārsti paziņoja, ka meitenītei ir ģenētiska saslimšana – Dauna sindroms, stāsta labdarības organizācija Ziedot.lv.

Ģimenei tas bija liels šoks un pārdzīvojumi, kā arī neziņa par to, kā sadzīvot ar Keitiņas diagnozi, kā rīkoties, kā dzīvot tālāk. Neizsakāmu atbalstu sniedza Keitas radi, kas palīdzēja aprast ar domu, ka Keita būs īpašs bērniņš.

Pirmais dzīves gads Keitai un ģimenei bija ļoti smags - reanimācija, slimnīcas, ārsti un dažādas veselības problēmas meitenītei, kas sekoja vien pēc otras. Keitai atklāja piena olbaltumvielu nepanesību un nieru urostāzi 2 pakāpē. Tam sekoja neskaitāmi urīnceļu iekaisumi un iespējams nākotnē būs vajadzīga nieru operācija.

Neskatoties uz visu pārdzīvoto, Keitiņa ir ļoti dzīvespriecīga un aktīva meitenīte. Mazulīte rāpo, ar palīdzību staigā un spēj neilgu laiciņu pati nostāvēt uz savām kājiņām. Keitai ļoti patīk mūzika, un viņa ļoti gaida mūzikas nodarbības privātajā bērnu dārzā, jo tur ir iespēja būt kopā ar citiem bērniem. Keitiņa ļoti pārdzīvo, kad beidzas mūzikas nodarbība un jādodas prom.

Lai Keitas attīstība turpinātos, ir ļoti nepieciešamas regulāras rehabilitācijas nodarbības - fizioterapijas nodarbības, lai meitenīte fiziski attīstītos, ergoterapijas nodarbības, lai vingrinātu roku veiklību, kā arī audiologopēda nodarbības, lai attīstītu Keitas runu. Šobrīd Keita var pateikt tikai dažus vārdiņus - atā, mamma un nē. Keita pārsvarā runā bēbīšu valodā. Ģimene dara visu, lai nodrošinātu meitiņai vislabāko aprūpi un attīstību, bet šobrīd pietrūkst līdzekļu Keitas rehabilitācijas nodarbībām. Kopā nepieciešami 3600 eiro.

Keitai iespējams palīdzēt šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas