Mamma lūdz palīdzību savam dēliņam, kurš nerunā un dzīvo savā pasaulē

tautaruna.lv 14.augusts 2020, 22:01
 
Pexels
Demids ir 6 gadus vecs zēns no Daugavpils. Ar Demida dzīvesstāstu vēlas dalīties un lūgt palīdzību puisēna mamma, raksta labdarības organizācija "Ziedot.lv".

Demidam ir smagi autiskā spektra traucējumi un Villerbranda slimība, kas izpaužas kā asins recēšanas traucējumi. Puisēns ir vienīgais bērniņš, mamma Demidu audzina viena. Ikdiena ir smaga, un mamma nevar strādāt algotu darbu, jo dēls jāpieskata visu diennakti. Demids neatsaucas uz savu vārdu, nerunā, nespēlējas ar citiem bērniem, dzīvo savā, noslēgtā pasaulē. Zēns ir pieradis dzīvot pēc sava dienas plāna un grafika, katra nobīde puisēnam rada stresu, agresiju un uzbudināmību. Demids ļoti krasi uztver skaļus trokšņus un tas zēnu izsit no līdzsvara.

Demidam ļoti patīk ūdens, zīmēt savā nodabā, ilgi šūpoties. Puisēns apmeklē specializēto bērnudārzu.

Lai varētu palīdzēt Demidam, visi speciālisti rekomendē ABA terapiju un regulāras logopēda nodarbības, kas varētu veiksmīgi sakārtot puisēna ikdienu, runas attīstību, komunikāciju, mācīties veidot sadarbību ar citiem. ABA terapija palīdzētu arī Demida mammai vairāk izprast dēlu un palīdzēt. Šīs speciālistu nodarbības ir dārgas, un mamma to nevar atļauties. Viņa lūdz mūsu palīdzību ABA un logopēda terapijas nodarbību apmaksai gada garumā, kas kopā izmaksā 4800 eiro.

Zēnam iespējams palīdzēt, ziedojot šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:40

Jaunākās diskusijas