Palīdzi: mazajam Dāvim ir savdabīga uzvedība, puisēns pārdzīvo citu bērnu attieksmi

tautaruna.lv 5.augusts 2020, 22:02
 
Pixabay
Dāvis ir trešais bērniņš ģimenē, viņam ir trīs gadi. Puisēnam ir divas māsas, ar kurām viņš labprāt spēlējas un pavada kopā brīvo laiku. Dāvis cenšas meklēt kontaktu ar citiem bērniem, bet viņa uzvedība ir savdabīga, bērni viņu nesaprot un nevēlas ar viņu kontaktēties. Puisēns to ļoti pārdzīvo un kļūst agresīvs, stāsta labdarības organizācija Ziedot.lv.

To, ka Dāvim ir problēmas, vecāki saprata ļoti ātri, jo dēliņa attīstība notika atšķirīga. Līdz gada vecumam viss noritēja labi - 11 mēnešos sāka staigāt, skatījās acīs, spēlējās.

Mazliet vēlāk vecāki pamanīja, ka dēliņš vairs neatsaucas uz savu vārdu, neskatās acīs, kardināli mainījās ēšanas paradumi. Vecāki puisēnu veda pie dažādiem speciālistiem, un rezultātā tika noteikta diagnoze - bērnības autisms.

Dāvja vecāki neapstājās ne mirkli un sāka puisēnu vest uz centru “Solis augšup” uz ABA terapijas nodarbībām. Dāvim ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar ABA terapeiti un ir sasniegti jūtami rezultāti un nodarbības jāturpina. Šobrīd Dāvja tētis ir vienīgais ģimenes apgādnieks un ABA terapijas nodarbības ir dārgas, kā arī ģimenei jāmēro ceļš no Tukuma uz Rīgu vairākas reizes nedēļā, kas sastāda arī ievērojamu summu. Dāvja ģimene vēršas ar lūgumu palīdzēt, lai Dāvis varētu regulāri apmeklēt ABA terapijas nodarbības. Kopā nepieciešami 2000 eiro.

Puisēnam var palīdzēt, ziedojot šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas