PALĪDZI: mamma viena audzina Artūriņu, kuram ir vairākas smagas diagnozes

tautaruna.lv 8.augusts 2020, 21:21
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Artūram ir 4 gadiņi, mamma dēliņu audzina viena, abi dzīvo Daugavpilī. Kad puisītis piedzima, nekas neliecināja par veselības problēmām. Artūrs attīstījās līdzīgi kā viņa vienaudži, taču zēns nerunāja, parādījās uzvedības traucējumi ar hiperaktivitāti. Mamma vērsās pie ārstiem un pēc veiktajiem izmeklējumiem tika konstatēts, ka zēnam ir smaga garīga atpalicība, iedzimta smadzeņu anomālija un vēl vairākas smagas diagnozes, stāsta labdarības organizācija Ziedot.lv.

Artūram nozīmētas regulāras komunikāciju un attīstību veicinošas nodarbības, taču ikdiena ar viņu ir ļoti sarežģīta. Artūram bieži ir histērijas lēkmes ar raudāšanu, kliegšanu un pašagresiju. Zēnam nepieciešama īpaša uzraudzība un aprūpe, ko ikdienā nodrošina mamma. Taču mammai ir nepieciešama palīdzība zēna pieskatīšanā, jo ar zēnu doties ārpus mājas ir grūti. Tādēļ mammas prombūtnē nepieciešams apmācīts un uzticams palīgs, kuram mamma droši var uzticēt savu bērnu.

Artūram nozīmētas ABA terapijas nodarbības 2 reizes nedēļā 5 mēnešu garumā. Vienas nodarbības izmaksas ir 25 eiro. Kopā nepieciešami 1250 eiro.

Artūra mamma lūdz palīdzību dēla aprūpē vismaz vienai dienai nedēļā. 256 eiro, ietverot pašnodarbinātas personas nodokļus, ir maksa par 32 darba stundām ik mēnesi, ko veic auklīte, kas izgājusi speciālo smagi slimu bērnu aprūpes apmācību projekta "Mīļā auklīte" ietvaros, ko īsteno Ziedot.lv un Invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:59

Jaunākās diskusijas