Lūdz palīdzību: divarpus gadus vecā Gabriela bija ļoti komunikabla, taču viss strauji mainījās

tautaruna.lv 15.jūlijs 2020, 19:49
 
Pixabay
Gabrielai ir 2 gadi un 6 mēneši. Līdz apmēram viena gada vecumam meitenīte bija ļoti komunikabla, īpaši ar mīmiku. Viņa smaidīja visiem, uzturēja acu kontaktu un pagrieza galviņu, ja viņu pasauca. Pašlaik viss ir mainījies, stāsta labdarības organizācija "Ziedot.lv".
Viņa nereaģē uz savu vārdiņu, neskatās sejā un ir sajūta, ka viņa dzīvo savā pasaulītē. Gabriela nerunā nevienu vārdu, pat nesaka vārdiņu: Mamma! Viņa nespēlējas ar saviem brāļiem un citiem bērniem. Meitenes lielākā aizraušanās ir zīmēšana un bilžu grāmatu skatīšanās. Gabriela sajūsminās, ja kāds pūš burbuļus un to viņa varētu darīt katru dienu.

Tā kā Gabrielai ir valodas attīstības aizture, un neviens tests vēl neapliecina autiskā spektra traucējumus, tad no speciālistu puses ir ieteikums regulāri apmeklēt ABA terapiju. Šī terapija palīdzētu ne tikai pašai meitenītei, bet arī vecākiem, lai iemācītos komunicēt un attīstīt Gabrielas prasmes. ABA terapijas viens intensīvais kurss meitenītei izmaksā 1185 eiro, bet ģimenei vēl ir daudz citu vajadzību un veselības problēmas ir skārušas arī vienu no Gabrielas brālīšiem.

Gabrielai vari palīdzēt, ziedojot šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas