Apkārtējiem grūti saprast mazo Amandu; vecāki lūdz palīdzību

tautaruna.lv 8.jūlijs 2020, 20:43
 
Pixabay
Amandai ir 8 gadi, un meitenīte bija ļoti gaidīts bērns ģimenē. Dzemdību laikā mazulītei strauji pasliktinājās sirdsdarbība un tika veikts neplānots ķeizargrieziens. Pēc piedzimšanas Amanda tika pārvesta uz BKUS par aizdomām par iedzimtu sirds pataloģiju un 27 dzīves dienā Amandai tika veikta sarežģīta sirds operācija, kuras rezultātā meitenītei ir psihomotorās, intelektuālās un valodas attīstības traucējumi, par meiteni vēsta labdarības organizācija "Ziedot.lv".

Amanda šopavasar pabeidza pirmo klasi, cenšas izzināt jaunas lietas, ar prieku vēlas komunicēt ar saviem vienaudžiem, bet Amandas valodas traucējumu dēļ meitenīti grūti saprast. Skolā Amanda centīgi izpilda visus skolotājas norādījumus, mācās burtus un skaitļus, ar prieku zīmē un līmē, piedalās visās aktivitātēs. Amandai piemīt lieliskas organizatores spējas.

Amanda dzīvo pilnvērtīgā un mīlošā ģimenē, kur vecāki cenšas nodrošināt savai meitiņai visu nepieciešamo attīstībai un veselībai. Vecāki strādā nepilnu slodzi, lai spētu vienmēr būt blakus mazajai censonei un viņu atbalstīt. Amandai ir arī viņas labākie draugi, kas viņu vienmēr sagaida no skolas- kaķis Imis un suņuks Niko, kas iemācījuši meitenītei uzņemties rūpes par citiem.

Amandas attīstībai ir garš ceļš priekšā un vecāki lūdz mūsu palīdzību, jo ļoti nepieciešamas regulāras nodarbības pie defektologa- logopēda (kopā 1x nedēļā), ergoterapeita (1x nedēļā) un neiropsiholoģiskās korekcijas nodarbības (Kopā 2x nedēļā). Kopā gadam nepieciešami 6240 eiro. Ziedot iespējams šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:18

Jaunākās diskusijas