Divu bērnu mamma, kurai uzstādīta smaga diagnoze, lūdz līdzcilvēku palīdzību

tautaruna.lv 7.jūlijs 2020, 21:19
 
Pexels
Guntai no Ogres ir 38 gadi, viņai ir saticīga, saliedēta un laimīga ģimene, kurā aug 13 un 17 gadus veci bērni. Tomēr ģimenes ikdienu un ierastās gaitas ir satricinājusi mammas Guntas slimība, vēsta labdarības organizācija "Ziedot.lv".

Pirms nepilniem diviem gadiem Gunta uz augšstilba atklāja zirņa lieluma bumbulīti, pēc pāris mēnešiem Guntas pašsajūta pasliktinājās un veidojums jau bija plūmes lielumā. Pēc magnētiskās rezonanses izmeklējuma nekas slikts netika konstatēts, pēc 3 mēnešiem nozīmēja operāciju. Pirms operācijas sāka palielināties limfmezgli un veidojums bija kļuvis vēl lielāks.

Operācija bija sarežģīta, jo veidojums bija sadalījies, un paņemtajā biopsijas materiālā atklāja ļaundabīgu audzēju - neiroendokrīnu audzēju, vēlāk diagnoze tika mainīta uz Jūinga sarkomu. Tas bija šokējoši, jo Gunta ir veselīga dzīvesveida piekritēja, sekojusi līdzi savai ēdienkartei, nodarbojās ar orientēšanās sportu.

Guntai nekavējoties tika uzsākta ķīmijterapija, taču audzējs atkal izauga un pēc pusgada atkārtotā operācijā Guntai to izoperēja jau mango lielumā. Kopumā Gunta pārcietusi 21 ķīmijterapiju, staru terapiju, vairākas operācijas. Uzlabojumi mijās ar pasliktināšanos.

Šobrīd atkal stāvoklis ir pasliktinājies. Guntai ārstu konsīlijs nozīmējis imūnterapiju ar Keytruda ik pēc 3 nedēļām gada garumā. Guntai šī medikamenta apmaksu valsts ir atteikusi, jo viņas diagnozei ir paredzētas citas zāles, taču diemžēl tās viņai nepalīdz. Ik pēc 3 nedēļām Guntai nepieciešami 4064.24 eiro, gadu ilgam kursam kopumā nepieciešami 65 027.84 eiro. Guntas ģimenei šādu līdzekļu nav, tādēļ viņa lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Guntais iespējams palīdzēt, ziedojot šiet!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas