Trīs gadus vecām dvīņu māsiņām nepieciešama līdzcilvēku palīdzība

tautaruna.lv 6.jūnijs 2020, 19:48
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Kira un Ariana ir dvīņu māsiņas, kas pasaulē nākušas priekšlaicīgi- 34 grūtniecības nedēļā. Meitenītes veselu mēnesi nodzīvoja BKUS Gaiļezera slimnīcā, kur mācījās patstāvīgi ēst un dzīvot, ar stāstu dalās labdarības organizācija Ziedot.lv.

Pirmo gadu meitenītes attīstījās atbilstoši savam vecumam, bet mazliet vēlāk ģimene sāka pamanīt, ka Kira nedzird, jo neatsaucās uz savu vārdiņu.

Meitenīte tika aizvesta uz dzirdes pārbaudi, kuras laikā tika konstatēts, ka Kira dzird, bet ir uzvedības īpatnības - netiek veidots acu kontakts un viņa dzīvo savā pasaulē.

Pārbaudīta tika arī Ariana, un dzirdes problēmas netika konstatētas. Ģimene apmeklēja daudzus speciālistus - neirologu, psihiatru, audiologopēdu un beidzot tika uzstādītas diagnozes - Kirai ir bērnības autisms, Arianai- jaukti specifiski attīstības traucējumi. Šobrīd māsiņām ir 3 gadiņi un abas joprojām nerunā.

Neskatoties uz nopietnajām diagnozēm - abas māsiņas ir atraktīvas, izdomas pilnas un ļoti aktīvas. Kira un Ariana katru dienu ar lielu prieku apmeklē bērnudārzu. Meitenītes regulāri apmeklē montessori, logopēda nodarbības un alternatīvās izglītības un uzvedības terapiju, kas dod lieliskus rezultātus un meitenes arvien vairāk spēj komunicēt ar citiem bērniem un pieaugušajiem. Regulāras nodarbības abām meitenēm mēnesī izmaksā 400 eiro, un vecākiem pietrūkst līdzekļu, lai to nodrošinātu. Kirai un Arianai kopā nepieciešami nodarbībām 2000 eiro.

Meitenēm vari palīdzēt, ziedojot šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas