16 gadus vecais Daniels piedzīvojis klīnisko nāvi; ģimenei nepieciešama palīdzība

tautaruna.lv 6.aprīlis 2020, 22:02
 
Pixabay
Daniels ir 16 gadus vecs zēns. Viņa mamma ir smagi slima, tādēļ kopš bērnības par puisēnu rūpējas vecmāmiņa Regīna. Puisim ir autiska spektra traucējumi, viņš dzīvo savā pasaulē, viņu nevar atstāt vienu, jo viņš neapzinās savas uzvedības sekas, viņam jālieto autiņbiksītes. Pagājušais gads ģimenē bijis ļoti smags. Daniels piedzīvoja klīnisko nāvi, vecmāmiņa – sirds operāciju, ģimenei ļoti nepieciešama palīdzība, vēsta labdarības organizācija "Ziedot.lv".

Īpašas grūtības rada fakts, ka Danielam piemīt īpatnība atvērt logu un visu mest ārā vai, izejot ārā, bēgt prom pa ielu lielā ātrumā, neņemot vērā satiksmi uz ielas. Nereti viņš aizbēdzis un viņu nācies meklēt ar policijas starpniecību. Vecmāmiņa izdomājusi dažādas viltības, lai puisis tomēr neizbēgtu un vadā viņu saitītē, nereti saskaroties ar cilvēku nosodījumu.

Lai arī savos 69 gados par smagi slimo mazdēlu rūpēties nav viegli, tomēr viņa ir apņēmības pilna darīt visu iespējamo. Tā kā puisim ir labi attīstītas runas spējas, muzikālā dzirde un lieliska atmiņa, tad vecmāmiņa pieņēmusi lēmumu zēnu laist speciālajā skolā ar mācībām latviešu valodā. Viņa uzskata, ka tas ir svarīgi, ka zēns dzīvojot Latvijā, apgūst valsts valodu.

Liels atbalsts ir ģimenes palīgs Aleksandrs, kurš lieliski tiek galā ar Danielu, atvieglo vecmāmiņas ikdienas rūpes. Tikmēr vecmāmiņa var izmazgāt veļu, iziet uz veikalu, apciemot savu smagi slimo meitu.

256 eiro, ietverot pašnodarbinātas personas nodokļus, ir maksa par 32 darba stundām ik mēnesi, ko veic auklīte, kas izgājusi speciālo smagi slimu bērnu aprūpes apmācību projekta "Mīļā auklīte" ietvaros, ko īsteno Ziedot.lv un Invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons".

ZIEDOT IESPĒJAMS ŠEIT!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas