Lūdz palīdzību jauna sieviete, kura cīnās ar smagu onkoloģisku slimību

tautaruna.lv 3.aprīlis 2020, 19:31
 
Elmārs Rudzītis/F64
32. gadus jaunā tenisa trenere Dārta jau 15 mēnešus cīnās ar smagu onkoloģisku slimību, vēsta projekts "Zaļā lampa".

Jau 15 mēnešus jaunā sieviete cīnās ar smagu onkoloģisku slimību. Pirms gada viņai tika piešķirta invaliditāte. Dārtai ir nepieciešama palīdzība, lai apmaksātu dzīvībai svarīgus imūnterapijas medikamentus, kurus viņai individuāli piemeklējuši vācu speciālisti. Viens zāļu kurss maksā 3000 eiro. Dārtai ir vajadzīgi vismaz četri šādi kursi.

“Diagnozi noteica ātri, divu nedēļu laikā”, atceras Dārta. “Un izdeva man spriedumu - Hodžkinalimfoma. Es, protams, nespēju noticēt, ka tas viss notiek ar mani. Nē. Ar mani nekas tāds nevar būt. Es taču nodarbojos ar sportu, man ir veselīgs uzturs un nav nekādu kaitīgu ieradumu.”

Vācijā Dārta izgāja divus kombinētos ķīmijterapijas un imūnterapijas kursus. Rezultāts bija ļoti labs, tas nozīmē, ka ārstēšana ir piemeklēta pareizi. Ārstu prognozes vieš cerību, ka ir jāturpina.

Dārta par visu maksāja pati, viņai aktīvi palīdzēja ģimene un draugi, piesaistot arī sociālo tīklu resursus. Tagad Dārtai ir nepieciešams kārtējais terapijas kurss, taču nokļūt Vācijā šobrīd nav iespējams. Tāpēc ķīmijterapija Dārtai tiek veikta Latvijā, vadoties pēc vācu ārstu izstrādātā protokola. Taču zāļu nav. Palīdzība ir nepieciešama steidzami, lai apmaksātu Vācijā ražoto imūnterapijas preparātu. Valsts šo preparātu nekompensē. Kursa cena ir aptuveni 12 000 eiro. Un tas ir dzīvības jautājums.

Ziedojumu tālrunis 90006384 darbojas Dārtas atbalstam līdz 13. aprīlim.

Labdarības fonds BeOpen ir atvēris speciālu kontu medikamentu apmaksai.

Labdarības fonds BeOpen
Reģ. nr. 50008218201,
Konta nr. LV59 CBBR 1123 2155 000 10
Mērķis - Zaļā lampa, Dārtas Vitolas atbalstam

Avots: Zaļā lampa: lai Dārtas dzīve neapstātos tās plaukumā

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:38

Jaunākās diskusijas