Lūdz palīdzību četrus gadus vecai meitenītei, kurai nepieciešama operācija

tautaruna.lv 21.marts 2020, 20:41
 
Kaspars Krafts/F64
Portālā "ziedot.lv" publicēts lūgums palīdzēt 4 gadus vecajai Betijai.

Betijai drīz paliks 4 gadi un pirms neilga laika jau tika stāstīts par mazulītes nemitīgo cīņu par kustībām, par vēlmi celties kājās, par sapņiem pašai uzsākt staigāt.

Betijas stāsts ir stāsts par lielu spēku, jo bērniņs, kurš pasaulē ierodas 11 nedēļas pirms noliktā laika, ir liels cīnītājs un viņam šajā pasaulē ir lieli plāni.

Kaut arī ģimene ir ļoti daudz darījusi Betijas veselības uzlabošanā, mazulīte šobrīd pati nevar apsēsties, nerāpo un neceļas kājās, viņai nepieciešama liela vecāku uzmanība un gādība. Mazulīte ir ļoti pozitīva, draudzīga un smaidīga. Kā mamma saka: “Liela pļāpiņa ar sprogainiem matiem.” Betijai patīk grāmatas, īpaši lielā brāļa enciklopēdija par dzīvniekiem, puzles likšana un rotaļas ar lellēm.

Vecāku sapnis ir lai Betija sāktu rāpot un pati pieceltos uz savām kājiņām. Lai tas notiktu, vajadzīgs laiks un līdzekļi, kas ģimenei šobrīd pietrūkst. Betijai bija rekomendēti vairāki rehabilitācijas kursi Rehabilitācijas centrā POGA un mēs kopā saziedojām visu nepieciešamo summu. Tomēr šobrīd, apmeklējot regulāri rehabilitāciju, speciālisti ir konstatējuši, ka mazajai Betijai ir izteikta spastika un tas apgrūtina rehabilitāciju, vingrošanu un attīstību. Speciālisti rekomendē īpaši saudzīgu operāciju abām kājām un labajai rokai, ko diemžēl neveic Latvijā, bet gan Čehijā pēc Ulzibat metodes. Operācijas apmaksai līdzekļi jau ir pieejami. Ziedotāju atbalsts nepieciešams ceļa izdevumu un viesnīcas izdevumu apmaksai. Nepieciešami 800 eiro. Ģimene lūdz mūsu palīdzību. Betijai ļoti nepieciešama šī operācija!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:55

Jaunākās diskusijas